shutterstock_624832211
V zraku · buzz buzz

Novo leto v nas zaneti iskro navdušenja, želimo si začeti znova, znova poskusiti, se truditi še bolj in biti boljši. Je nov začetek in čas, ko razmišljamo o stvareh, ki si jih želimo doseči.

Vsako novo leto je nov začetek, čas, da poskusimo znova. Mogoče si želimo kaj narediti ali pa obstaja kraj, kamor se želimo v novem letu odpraviti. To je čas, ko ocenimo, kakšno je bilo naše življenje do zdaj in ali smo kaj bližje življenju, ki ga želimo imeti. Nekaj je v novem letu, kar nam da ‘ponovni zagon’, hkrati smo polni ciljev, sanj in prizadevanj, ki se lahko spremenijo v točno to, kar si želimo.

Novo leto pa je tudi čas za refleksijo. V enem letu se zgodi veliko stvari. Ko pogledamo nazaj, vidimo, da ima lahko obdobje 12 mesecev na nas večji vpliv, kot smo si morda predstavljali. Vsi smo namreč v tem letu nekaj prestali, nekaj, kar nas je na nek način spremenilo. Življenje nam je dalo nekaj lekcij, ki so nas naredile modrejše, močnejše, nam morda zlomile srce ali pa smo ga mi zlomili drugim. Morda smo dobili nove prijatelje, jih nekaj izgubili, prizadeli ljudi, ki jih imamo radi, in morda so drugi prizadeli nas. Vseh ciljev nam morda ni uspelo doseči, morda smo se le bali, morda pa smo tvegali in bili pri tem neuspešni. Tega nikar ne zatirajmo, to je priložnost, da se učimo in rastemo.

Novo leto je prava priložnost, da ponovno poskusimo – kar smo naredili in kar smo, ne bo izginilo, a naše napake nas ne smejo opredeljevati: imamo priložnost, da spremenimo svojo pot, sprejmemo vse, kar se je zgodilo, in se premaknemo dalje. S seboj nikar ne nosimo tistega, česar ne potrebujemo več, tistega, kar nima namena.
Ko vstopimo v novo leto, pomislimo, koga si želimo ob sebi. Obkrožimo se z ljudmi, ki nas spodbujajo in ki si za nas želijo le najboljše. Z ljudmi, ki jim lahko zaupamo, tistimi, ki so z nami tudi v naših najslabših trenutkih. To so ljudje, ki jih moramo ceniti. Nikar ne izgubimo tistih, ki so videli naše pomanjkljivosti in nas imajo kljub temu radi. Obljubimo si, da bomo podrli zidove okoli nas, zidove, ki nas držijo nazaj. Povejmo, kako se počutimo, spremenimo stvari, ki jih lahko spremenimo, postavimo si izzive, bodimo ambiciozni in delajmo tisto, kar nas navdušuje. Življenje nam prinaša nove priložnosti v vsakem trenutku, in če ne bomo pozorni, jih bomo morda zgrešili. Poslušajmo svoje instinkte, to je vesolje, ki nas želi voditi.
Če v sebi čutimo, da je nekaj narobe, tega nikar ne ignorirajmo. In če čutimo, da je nekaj prav in dobro, potem tvegajmo, nič ni narobe, če se bojimo. Zapišimo si svoje cilje in se nikoli ne zadovoljimo z manj.

V letu 2019 izberimo srečo, bodimo hvaležni za to, kar imamo, bodimo to, kar smo, in najbolj pomembno: sprejmimo se in verjemimo vase!

O pristanku na luni je govoril je Jules Verne. 12 vznemirljivih napovedi iz knjig, ki so se uresničile Najbolj zanimiva silvestrovanja na svetu Najzanimivejša silvestrovanja na svetu Odpiranje penine Kako odpreti penino? Inovativni načini odpiranja steklenice penine shutterstock_271501124 Kje spijejo največ alkohola in v kakšni količini? · ·