fbpx

TinyMOS NANO1: miniaturna kamera, s katero lahko opazujete vesolje

TinyMOS NANO1 velja za najmanjšo kamero, prilagojeno raziskovanju vesolja, in je naslednica modela Tiny1, ki je bil predstavljen pred dvema letoma.

Kamera TinyMOS NANO1 je res majhna in priročna, kar pomeni, da jo imamo lahko vedno pri sebi in jo po potrebi namestimo na okular teleskopa. Ohišje je namreč veliko 6,2 x 4,2 x 2,8, tehta pa le sto gramov. Opremljena je s Sonyjevim 12-milijonskim tipalom, na hrbtišču ima na dotik občutljiv zaslon z diagonalo 6,7 cm, baterija, ki je kapacitete 1200 mAh, pa je zamenljiva.

Kadar snemamo nočno nebo, so potrebni dolgi časi osvetlitve, ves ta čas pa se tipalo greje, kar vpliva na količino digitalnega šuma – zato je del ohišja kamere TinyMOS NANO1 iz aluminija, ki dobro prevaja toploto, njena notranjost pa je črna, da na tipalo ‘pade’ čim več svetlobe.

Da pa je iskanje nebesnih teles lažje, je kamera opremljena tudi z ‘zvezdno karto’, ki deluje po načelu dodane resničnosti.

Galerija slik – TinyMOS NANO1

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!