JackGibbs_MovieSurfers
V zraku · buzz buzz

Življenje postane neverjetno komplicirano, če vas neznana oseba želi objeti. Začutite le gnus, gravž in strah. Zakaj se to dogaja?

Če ne marate objemanja, potem verjetno veste, kako hudo je, ko morate stisniti zobe in ‘skočiti’ v objem. Ali pa se mu nekako izogniti z rokovanjem ali poljubom. Zaradi tega posebnega fenomena so ameriški znanstveniki poskušali ugotoviti, kaj izzove odpor v ljudeh, ko se morajo dotikati in objemati.

Znanstveniki ugotavljajo, da naj bi se razlog za odpor do objemanja in dotikov skrival v vzgoji. Če so odrasli ljudje v vašem okolju sovražili objemanje, je zelo verjetno, da boste tudi vi. Nagnjenost k fizičnem stiku – božanje po glavi in ramenih, objemanje ali rokovanje – je posledica izkušenj, ki jih ima otrok v otroštvu. Otroci, ki so odraščali ob starših, ki so jih božali ali objemali, so to ‘tradicijo’ nadaljevali tudi v odrasli dobi. Objemanje je tako del emocionalnega vzgajanja otrok.

Vendar znanstveniki hkrati trdijo, da obstajajo tudi ljudje, ki se sicer ne objemajo veliko, a ima nanje objem pozitiven učinek. Ravno tisti otroci, ki niso bili dovolj objemani v otroštvu, si močno želijo fizičnega stika.

Ne smemo pozabiti tudi niti na kulturološke elemente, ko govorimo o dotikanju in objemanju med ljudmi. Tako navajajo primer Američanov in Britancev, ki se manj objemajo od Francozov ali prebivalcev Portorika.

Dobra novica vsekakor je, da se odpor do objemanja lahko premaga, trdijo znanstveniki.


logos-drawn-memory-009 Ljudje so morali po spominu narisati 10 najbolj znanih logotipov in nekateri so se osmešili 15 obupnih zemljevidov, ki vam jih učitelji v šoli niso pokazali 15 obupnih zemljevidov, ki vam jih učitelji v šoli niso pokazali Tega raje ne počni tik pred spanjem ... Tega raje ne počni tik pred spanjem … shutterstock_1064277563 Ženske razkrivajo, kakšni moški jih najbolj privlačijo · · ·