Navpični gozd na Kitajskem
Utrip mesta · arhitektura

Italijanski arhitekturni biro Stefano Boeri po Milanu navpični gozd gradi še v Aziji, točneje v mestu Nandžing na Kitajskem. Gre za dvojec nebotičnikov, ki v betonsko džunglo prinaša pridih gozda in bo nudil zeleno in zdravo oazo sredi onesnaženega mesta. Stolpa bosta imela tudi sistem za izkoriščanje sončne energije.

V kraju Nandžing na Kitajskem po vzoru navpičnih gozdov Bosco Verticale v Milanu, rasteta nebotičnika, katerih zunanji del bo v celoti obdan z drevesi in grmovnicami. Zelena intervencija bo prispevala k obnovi okolja – dnevno bodo te zelene površine proizvedle 60 kilogramov kisika – in dodala k biotski raznovrstnosti mesta.

PREBERITE ŠE: V Španiji postavili prvi most na svetu, izdelan s pomočjo 3D-tiskalnika

Stolpa Nandžing bosta dokončana leta 2018 in bosta sploh prva navpična gozdova v Aziji. Načrtoval jih je arhitekturni biro Stefano Boeri. Višji bo visok 200 metrov, nižji pa 108. Štela bosta prek 1000 dreves in okoli 2500 grmov približno 23 različnih lokalnih vrst. V višjem bodo pisarne, muzej, šola arhitekture in klub, v nižjem pa stanovanja, bazen na terasi in hotel Hyatt z 247 sobami. Podoben stolp naj bi kmalu zrastel tudi v švicarski Lozani.

Galerija – Stolpa Nandžing:

Navpični gozd na KitajskemOdpri galerijo

Most, narejen s pomočjo 3D-tiskalnika V Španiji postavili prvi most na svetu, izdelan s pomočjo 3D-tiskalnika One Room Hotel v Pragi Žižkov televizijski stolp v Pragi skriva edinstven hotel z eno sobo Košarkarsko igrišče Playground Playground – košarkarsko igrišče kot umetniško platno Rezidenca za 250 milijonov dolarjev Razkošna vila za 250 milijonov prihaja s 30-milijonsko zbirko avtomobilov · · · · · · ·