Najmanjši grad v Britaniji
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Če ste od nekdaj sanjali o življenju v gradu, so vaše sanje pravkar postale realnost. V Veliki Britaniji si namreč lahko privoščite gradič za ceno stanovanja.

V Veliki Britaniji je naprodaj najmanjši grad na Otoku, ki vas stane toliko kot nekoliko dražja hiša. Imenuje se Molly’s Lodge in leži na posestvu blizu vasice Long Compton (okraj Warwickshire).

PREBERITE ŠE: Najlepše univerze in kolidži na svetu

V tridesetih letih 19. stoletja ga je dal zgradil britanski arhitekt Edward Blore, ki je restavriral palačo Lambeth in za kraljico Viktorijo povečal Buckinghamsko palačo. V nasprotju z ostalimi graščinami se ponaša zgolj z eno spalnico in kopalnico. Tu so še dnevni prostor, jedilnica, viktorijanski kamin in spiralne stopnice. Začetna cena je postavljena pri 645 tisoč evrih, svojo ponudbo pa morate oddati do 19. aprila 2017.

Galerija – Molly’s Lodge:

Najmanjši grad v BritanijiOdpri galerijo
The Yeatman, Porto, Portugalska Najlepši bazeni v Evropi BeFunky Collage Big Bend: v New Yorku bo zrasla stolpnica v obliki črke U, ‘najdaljša stavba na svetu’ 29 OHS 2017: Odprte hiše Slovenije, največji arhitekturno nepremičninski festival v Sloveniji Kolidž Berry, Georgia, ZDA Najlepše univerze in kolidži na svetu · · · ·