živali črne kot noč
V zraku · buzz buzz

Živali, ki so bolj črne kot noč, imajo verjetno kar nekaj težav pri kamufliranju v svojem naravnem okolju. Na srečo pa je to za mimoidoče toliko bolje, saj jih lažje zaznajo in fotografirajo ter tako njihovo neprecenljivo lepoto delijo s preostalim svetom.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate fotografije živali, ki so bolj črne kot noč. Glavni razlog tega estetskega fenomena je stanje, ki se imenuje melanizem. Melanizem je obratno stanje albinizma. Pri slednjem obolelemu primanjkuje pigmenta, pri melanizmu pa gre za proizvajanje izjemno temnega pigmenta. Živali z melanizmom so precej redke ter so zaradi tega tudi izjemno cenjene.

PREBERITE ŠE: 7 maternih znamenj in kaj povejo o tebi

Živali, ki so bolj črne kot noč:

Črn slon je prava redkost.Odpri galerijo
china-light-rail-passing-houses-RAIL317 Ta vlak na Kitajskem vozi kar skozi stanovanja cover-instagram Instagram: 10 največjih slovenskih ”influencerjev” na Instagramu cover-krater Najbolj neverjeten video planeta Mars, ki so ga ‘šivali’ skupaj skoraj tri mesece beauty-mark-cindy-crawford Če ga imaš, si res posebna: kaj o tebi povedo materina znamenja? · · ·