shutterstock_497938063
V zraku · odnosi

Egoizem v razmerju ne bo zgradil zdravega partnerskega odnosa, saj nihče ne morete pričakovati, da bo le ena stran naredila vse, kar je v njeni moči, medtem ko bo druga stran le čakala, da ji bo postlano.

Vsak partnerski odnos ima prihodnost, če oba partnerja vanj enakomerno vlagata. Nihče ne more pričakovati, da se bo ljubljena oseba žrtovala, medtem ko bodo oni sedeli križem rok …, ker iskreni in trajni odnosi temeljijo na vzajemnosti.

Znaki, da ste v razmerju z egoistom

Ne upošteva vašega mnenja

Komunikacija je pomembna. Če vas vedno znova ignorira in ne upošteva vašega mnenja, ker je njegovo edino ustrezno, je očitno, da kaže znake egoistične osebe.

Osredotoča se zgolj na svoje potrebe

Pred kratkim smo pisali o tem, da so ženske nesrečne v razmerju zato, ker se odpovedujejo svojim željam zavoljo partnerjevih. Če nenehno govori o svojih težavah, željah in potrebah, s tem zmanjšuje pomembnost vaših potreb. Morda v tem trenutku to ni kamen spotike, a slej kot prej bodo nastale težave, ker čisto vsaka oseba prezira občutek zapostavljenosti.

Ima vajeti v svojih rokah

Povsem jasno je, da bo v razmerju, četudi sta enakopravna, ena oseba dominirala. S tem ni nič narobe, a pazite, da ne gre za nadzor! Egoistične osebe morajo imeti vse pod kontrolo, zato ne verjamejo partnerju, ker so prepričane, da bodo le one naredile najboljše.

Zgolj jemlje, a ničesar ne daje

Od partnerja ni pravično pričakovati da nenehno daje, medtem ko druga strani ne ponudi ničesar v zameno. V razmerju morata obstajati ravnovesje in vzajemnost, ki sta edini recept za zdrav in srečen odnos.

Zveni znano? 3 stavki, ki jih boste slišali, preden vas bo partner prevaral Zveni znano? 3 stavki, ki jih boste slišali, preden vas bo partner prevaral shutterstock_460659994 Kaj misli, ko ti reče, da si “luškana”, kaj, kot ti reče, da si “seksi” in kaj, ko ti reče, da si … Abstiniranje je hudič: to se ti bo zgodilo, če prenehaš seksati Abstiniranje je hudič: to se ti bo zgodilo, če prenehaš seksati Prepovedan sadež je najslajši: zakaj si želimo tistih oseb, ki jih nikoli ne moremo imeti? Zakaj si velikokrat želimo osebe, ki je nedosegljiva?!