Zveni znano? 3 stavki, ki jih boste slišali, preden vas bo partner prevaral
V zraku · odnosi

Afere so veliko zapletenejši fenomen, kot se zdi na prvi pogled – ljudje prevarajo svoje partnerje iz neštetih razlogov: nekateri iščejo potrditev, drugi so nesrečni v zvezi, tretji so v stiski zaradi lastnih nerazrešenih težav in bežijo v objem druge osebe. Znaki, da lahko gre zveza po zlu in nekdo od vaju začne afero, so po eni strani številčni, po drugi strani pa jih je včasih težko opaziti – za začetek svetujemo, da ste pozorni na te 3 stavki, ki jih boste slišali, preden vas partner prevara.

Razlogi za afere so veliko kompleksnejši, kot se zdi zunanjemu opazovalcu. Ljudje s seboj nosimo zgodovino, hrepenenja, nezaceljene rane in skrite želje, ki v odnosu z drugim posameznikom dobijo nove oblike, odtenke in melodije. Ko gre kaj v življenju ali pa v zvezi narobe, se nekateri zatečejo po tolažbo k drugi osebi

Afero je težko predvideti, a obstajajo nekateri  opozorilni znaki, ki kažejo na to, da v zvezi nekaj ne deluje!

3 stavki, ki jih boste slišali, preden vas bo partner prevaral

Občutek imam, da me ne ceniš več.

S tem vam partner da jasno vedeti, da je nesrečen/-a. To seveda ne pomeni, da bo imel/-a nujno afero, a morda je vendarle čas, da se pogovorita, zakaj imata težave in kako lahko uravnata zvezo, da bosta oba srečna.

Zakaj si tako posesiven/-a.

Čeprav se sploh ne obnašate posesivno, vas partner/-ka obtožuje tega vedenja. Eden izmed možnih razlogov je tudi ta, da se boji, saj v resnici nekaj skriva. Seveda pa gre včasih zgolj za to, da se počuti utesnjenega in potrebuje več prostora.

Nesrečen/-a sem.

Ko smo ljudje zares nesrečni, in še posebej, če to traja dolgo časa, bomo začeli iskati izhod iz svoje nesreče. Če vam partner/-ka reče, da je nesrečen/-a in če to govori vedno pogosteje, ga/jo nekaj zagotovo muči. Kaj? Pogovorita se. Poskusita skupaj ugotoviti, kaj lahko spremenita v vajini zvezi, da bo za oba izpolnjujoča.

Opomba: Če vaš partner/-ka izreče te stavke, to ne pomeni, da ima afero. Ti stavki so zgolj opozorilni znaki, da je morda nekaj v vajini zvezi, kar potrebuje vajino pozornost. Če se težave ne rešijo sproti, po navadi pride do težav, ki sčasoma postajajo vedno večje.

shutterstock_460659994 Kaj misli, ko ti reče, da si “luškana”, kaj, kot ti reče, da si “seksi” in kaj, ko ti reče, da si … Abstiniranje je hudič: to se ti bo zgodilo, če prenehaš seksati Abstiniranje je hudič: to se ti bo zgodilo, če prenehaš seksati Prepovedan sadež je najslajši: zakaj si želimo tistih oseb, ki jih nikoli ne moremo imeti? Zakaj si velikokrat želimo osebe, ki je nedosegljiva?! shutterstock_140221927 Tako ga boš obnorela: vonj, ki ga moški najraje začuti na tebi ·