Wolf-of-Wall-Street
V zraku · buzz buzz

Ljudje po svoji naravi stremimo k temu, da nam uspe pridobiti kar se da veliko denarja. Ampak, ali nam to res prinaša srečo? Odgovor na to vprašanje so našli znanstveniki z Univerze Kalifornije. Poglejmo, kaj so ugotovili.

Pri raziskavi so anketirali okoli 1500 ljudi. Želeli so ugotoviti, kako količina denarja vpliva na vrsto občutkov, ki jih ljudje doživljajo. Anketiranci so morali odgovarjati, kako močno se strinjajo s trditvami, kot je npr. ‘negovanje drugih v meni vzbudi prijetne občutke’.

Izkazalo se je, da ljudje z višjim dohodkom bolj občutijo notranje občutke, kot sta ponos in zadovoljstvo. Srečo najdejo v lastnih dosežkih in občudovanju samega sebe. V nasprotju s tem revnejši srečo izkusijo v navzven usmerjenih občutkih – strahospoštovanju, sočutju in ljubezni. Veliko pozornosti namenjajo druženju z bližnjimi, v čemer vidijo smisel življenja. Na ta način lahko pozabijo na neugodne življenjske okoliščine.

Denar torej vpliva na način doživljanja sreče. Koristno pa bi bilo raziskati tudi druge posledice, ki jih pušča na ljudeh. Tako bi bilo zanimivo izvesti eksperiment, pri katerem bi revnim ljudem zaupali veliko količino denarja in spremljali njihova dejanja.


maxresdefault (11) Baba Vanga za 2018 napoveduje dogodka, ki bosta spremenila svet Tvoje ambicije so močne. 9 znakov, da imaš tako globoko osebnost, da se te drugi bojijo Te kape za mačke so obnorele internet Ta pokrivala za mačke so obnorela internet Kaj te najbolj straši v življenju glede na tvoje astrološko znamenje? Česa te je najbolj strah v življenju glede na tvoje astrološko znamenje? · · ·