fbpx

5 stvari, za katere niste vedeli, da jih lahko kupite z bitcoini

Tehnologija.

Bitcoin je prav gotovo hit tega leta. Razvil se je v fenomen ustvarjanja denarja. A kaj si lahko s to kriptovaluto privoščimo, če je ne želimo prodati? Ker so odgovori na to vprašanje večini neznani, vam podajamo seznam stvari, ki jih lahko dobite v zameno za bitcoine.

Preverite, katere stvari lahko kupite z bitcoini.

Darilna kartica

Spletni strani Gyft in eGifter sta svojim kupcem omogočili plačevanje z bitcoini. Tako lahko kupujemo izdelke trgovcev, ki sicer ne ponujajo te možnosti. Najbolj uporaben je verjetno nakup Amazonove darilne kartice, s katero lahko kupimo vse, kar si zaželimo.

Darilna kartica kot darilo za božič.
Darilna kartica kot darilo za božič.

Pica

PizzaForCoins nam omogoča naročanje pic pri različnih ponudnikih v zameno za bitcoine. To je dokaz, da so kriptovalute res na pravi poti, da se uveljavijo kot univerzalen način plačila.

Pica
Pica

Letalske karte in hotelske rezervacije

Korak naprej so naredili pri nekaterih ponudnikih letalskih prevozov. Nekatera velika podjetja, kot sta Expedia in CheapAir, sprejemajo plačilo za letalske karte in hotelske rezervacije z bitcoini neposredno prek njihove spletne strani. Podjetju Virgin Galactic pa lahko v bitcoinih plačamo celo za polet v vesolje.

Pogled iz letala.
Pogled iz letala.

Računalniki

Dell je že leta 2014 kupcem omogočil kupovanje njihovih izdelkov v spletni trgovini z bitcoini. To ne pomeni, da je Dell edina znamka računalnikov, ki ponuja ta način plačila. Prek strani Newegg lahko z bitcoini kupimo tudi računalnike drugih proizvajalcev.

Tehnologija.
Tehnologija.

Dobesedno vse

Overstock, eden izmed Amazonovih največjih tekmecev, je postal prvi spletni trgovec, ki ponuja plačevanje z bitcoini. Kot kaže, bomo kmalu lahko z bitcoini kupili vse, kar nam srce poželi.

Izdelki iz različnih področij.
Izdelki iz različnih področij.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!