fbpx

Magic Leap One: očala, skozi katera boste svet videli povsem drugače

Magic Leap One: Creator Edition.

Ameriško zagonsko podjetje Magic Leap je nedavno naznanilo, da bo naslednje leto izdalo težko pričakovana očala z razširjeno realnostjo Magic Leap One. Kaj si lahko obetamo od te inovacije, ki bi lahko spremenila naše zaznavanje sveta?

Očala so na prvi pogled podobna smučarskim, a v sebi skrivajo mnogo več. Delujejo po principu izmenjevanja podatkov med dvema procesnima enotama. Računalnik je vgrajen v očalih, medtem ko je poseben plošček, ki skrbi predvsem za napredno grafiko prikaza, ločen od očal. Pričakuje se, da ga bodo uporabniki pripeli na pas. Povezovanju teh enot bo namenjen upravljalnik.

Pogled v virtualni svet.
Pogled v virtualni svet.

Tehnologija te neverjetne inovacije nam bo omogočila procesiranje digitalnih vsebin na enak način kot procesiranje resničnih predmetov. Magic Leap One bo sposoben digitalno rekonstruirati realnost. Tako bomo na primer zmožni konstruirati objekte, kot je denimo virtualni televizor, ali pa biti prisotni v računalniški igri.

Poglejte, kako je videti svet skozi očala Magic Leap One.

Magic Leap javnosti še ni posredoval cene svoje naprave. Glede na to, da je panoga nova, bo imel pri izbiri cenovne strategije veliko svobode. Kot konkurenčna izdelka, s katerimi se bo Magic Leap One boril za prevlado, velja izpostaviti Microsoft HoloLens in Apple ARKit.

Dodatne Informacije

Več informacij:
magicleap.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!