ceger-braon-1-2
V zraku · trend

Zgodba oblikovalcev Zolika se je pričela z dvema preprostima usnjenima torbama, izdelanima v majhni delavnici srbskega mesteca Vrbas. Kasneje sta ravno ti dve dami postali slavni kraljici, ki sta znamko ponesli v širni svet trend dodatkov.

Čevljarnica s tradicijo 15 let lokalne obrti se je po odločitvi lastnikov spremenila v plodno ustvarjalnico usnjenih izdelkov. Njihova vizija je bila ustvariti preprosto torbo, popolnoma brez dekoracije, kar je redkost na trgu modnih dodatkov. Tako sta luč ugledala dva osnovna modela – usnjena nakupovalna in kurirska torba.

Vse njihove izdelke odlikuje trpežno visoko kakovostno usnje živali, namenjenih za prehrambeno industrijo. Namesto ostankov raje uporabljajo večje kose usnja, ki jih poskušajo kar se da minimalno rezati in prepogibati, s čimer se dalj časa ohrani prvotni videz kreacij. Ročni izdelavi dodatno čarobnost preteklosti vdihujejo tudi Singer in Adler šivalni stroji.

Trenutno ponujajo 15 modelov torb, dodatke za telefone, tablične in prenosne računalnike, pasove, denarnice, paščke za ročne ure in zapestnice, kmalu pa se jim bo pridružila tudi kolekcija čevljev.

Znamka Zolika tako prefinjeno usklajuje stare obrtniške spretnosti z modernimi modnimi smernicami, ki prinašajo klasični stil z inovatnim preobratom, v katerem se lahko najde prav vsakdo.

 

cover-kolesa Najbolj trendi kolesa za svobodne mestne vožnje prikazna1 Shelfie – praktična polička, ki prenese vse tipe koles Skateboard z domiselnim reuse konceptom. Foto: Nejc Vašl, Logsaw Meat. Logsaw Meat – skateboardi z dušo Foto: Pikkpack Shoes. Pikkpack Shoes – modna obutev, ki jo ustvarimo kar sami · · · ·