fbpx

Čokoladna torta z makom

Precej enostaven recept za hudo ukusno torto. Dobra ideja za vikend gurmanske užitke, ko imate nekaj več časa zase in svoje drage.

Priprava: Stepemo jajca s sladkorjem, da se zmes speni in naraste. Primešamo presejano moko in pecilni prašek. Biskvit na 175 °C pečemo 40 minut. Za kremo segrejemo smetano in vanjo potopimo čokolado. Ko se razpusti, v zmes vmešamo stopljeno želatino. Kremo ohladimo čez noč. Vrelo mleko prelijemo čez mak. Med kremo umešamo žlico medu. Biskvit prerežemo in namažemo s kremo. Torto pustimo v hladilniku nekaj ur, da se nadev strdi.

Dodatne Informacije

Sestavine – Čokoladna torta z makom

Testo za biskvit:
10 jajc, 10 žlic sladkorja in moke ter pecilni prašek.

Nadev: 
1l sladke smetane, 600g jedilne čokolade, 100g drobno mletega maka, 3dcl mleka, 1 žlica medu

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.