Špargljeva juha bo še boljša v kremasti različici in pripravljena iz belih špargljev. Preverimo preprost recept za špargljevo kremno juho iz belih špargljev in z njo navdušimo tudi svoje spomladanske obiske.
Razvajajmo se s klasično pomladansko zelenjavno juho, ki je z dodatkom sladke smetane in dišečega drobnjaka še slajša. Tokrat bomo za spremembo posegli po belih špargljih in iz njih pripravili dišečo kremno juho.
Recept za špargljevo kremno juho:
Ingredienser:
- 400 g hvide asparges
- 20 g smør
- 1 løg
- 50 ml hvidvin
- 800 ml grøntsagsbouillon
- 100 ml sød fløde
- 50 ml mælk
- salt
- peber
- muskatnød
- en håndfuld frisk purløg
Forberedelsesvejledning:
Očiščenim špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo, kolobarčke in špargljeve glave. Odstranimo špargljeve glave in zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Kuhamo približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano in mleko. Kuhamo še deset minut. Juho začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.