fbpx

Kro i Ani, hus Šosič

Večkrat se nam zgodi, da nas pot na morje utrudi in kar spomnimo se dobrih starih časov, ko smo se na tej vsakoletni morski eks - pediciji ustavili "nekje vmes", da smo se okrepčali za pot. Gostilna pri Ani v Strunjanu je kot nalašč za takšne postanke, saj stoji le skok od ceste, vzporedno s strunjanskim drevoredom. ...

Grundlæggende oplysninger
Adresse
Kro i Ani, hus Šosič
Strunjan 42
Strengede
Tidsplan
vsak dan od 11. do 23. ure, od oktobra do maja ob torkih
Kontakt
(05) 678 00 22

Večkrat se nam zgodi, da nas pot na morje utrudi in kar spomnimo se dobrih starih časov, ko smo se na tej vsakoletni morski eks – pediciji ustavili “nekje vmes”, da smo se okrepčali za pot. Gostilna pri Ani v Strunjanu je kot nalašč za takšne postanke, saj stoji le skok od ceste, vzporedno s strunjanskim drevoredom. Ponudba je pisana na kožo ljubiteljem morske hrane, saj je glavni poudarek gostilne prav na morskih specialitetah, seveda ne pozabijo tudi na ljubitelje bolj klasične ponudbe. Tako se lahko razvajamo s hladnimi predjedmi, od škampovega koktajla ali hobotnice v solati, preko pršuta in odličnega govejega, ribjega ali hobotničnega carpaccia. Daleč naokrog je Ana znana po pristni ribji juhi, ki privlači jedce dobrih jedi iz vse Slovenije in okolice. Školjke nam pripravijo na različne načine, prava poslastica pa so jastog ali škampova nabodala, pri katerih se nam niti ni potrebno truditi z odstranjevanjem oklepa. Slovenci največkrat prisegamo na kalamare, ki jih lahko dobimo ocvrte ali na žaru, polnjene s šunko ali bolj intenzivnim pršutom, zanimivo je tudi ribje cvrtje, pri katerem še vedno zelo dobro občutimo pristen morski okus. Za ljubitelje mesa se najde izdatna ponudba različnih biftkov, prava poslastica pa je zrezek Parenzana, ki je svoje ime dobil po stari cesti, ki je tu mimo vodila do Poreča. Seveda se lahko odločimo tudi za brezmesno ponudbo pečene ali sveže zelenjave, poleg si privoščimo ovčji sir, za pomiritev želodčkov pa bo prijal svež limonin sorbet.

Forrige
Prego

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.