Udover den traditionelle æbletærte er en af efterårets mest populære desserter pæretærten. Tjek opskriften på en lækker dessert efter vores bedstemødres opskrift...
Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …
LÆS MERE: Efterårsopskrift: lækker lecina-gryderet med søde kartofler og græskar
Recept za domačo hruškovo pito
Ingredienser
Til dejen:
- 350 g bele moke
- 2 teskefulde bagepulver
- 100 g pulveriseret sukker
- 1 pakke vaniljesukker
- 150 g smør
- 2 æg
- 50 ml mælk
Til fyldet:
- 3 rumene hruške
- 3 skeer sukker
- 2 spsk smør
- 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
- kanel
Instruktion:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minutter.