INGREDIENSER: 200 g sukkermajskerner 50 g smør 50 g majsmel 30 g skarpt hvedemel 250 g pureret hytteost 2 hele æg 1 spsk olivenolie 1 spsk creme fraiche, salt TILBEREDNING: Fra smør, mel, hytteost , ...
INGRIDIENTER:
200g sladke koruze v zrnju
50g masla
50g koruznega zdroba
30g ostre pšenične moke
250g pasirane skute
2 hele æg
1 spsk olivenolie
1 žlica kisle smetane, sol
FORBEREDELSE:
Iz masla, moke, skute, kisle
smetane, rumenjakov ter
koruznega zdroba na
hitro umešamo testo. Tik pred peko
dodamo sneg beljakov, solimo in na
rahlo umešamo koruzo v zrnju.
Ulijemo v dobro namaščen pekač in
pečemo pri 200 °C približno 30
minut. Postrežemo toplo
Opskriften blev tilberedt på Angel restaurant,
Mercator Center, Ljubljana
www.kaval-group.si