Gerhard Fuchs velja za najboljšega kuharja avstrijske Štajerske. Z njegovo Yvonne nam bosta pričarala posebne kulinarične užitke, ki jih lahko drugod le iščemo. Originalna štajerska kuhinja se prepleta z omamnimi aromami, izvirnimi idejami in odličnimi vini za vsako jed. Za vsak letni čas imajo ...
Pössnitz 168 a, Leutschach
Leutschach
Gerhard Fuchs velja za najboljšega kuharja avstrijske Štajerske. Z njegovo Yvonne nam bosta pričarala posebne kulinarične užitke, ki jih lahko drugod le iščemo. Originalna štajerska kuhinja se prepleta z omamnimi aromami, izvirnimi idejami in odličnimi vini za vsako jed. Za vsak letni čas imajo pripravljen tudi poseben meni, ki se poigrava z našimi lačnimi očmi. Vsaka jed je zase nekaj posebnega. Priporočajo nam meni, sestavljen iz sedmih hodov. Marinirana gosja jetra z gozdnimi gobami, potočni raki, kremna juha iz ostrig in nežno svinjino. Srna bo postrežena v dveh hodih, z orehi, dušeno zelenjavo in kolerabo. Okusili bomo stopljeni sir Vacherin Mont d’Or s špinačo in tartufi, za konec pa sorbet iz rdečih pomaranč in sladkega vina Moscato d’Asti ter kreacijo iz temne čokolade Valrhona in hruške. Za takšen meni bomo odšteli 89 evrov, brez vinske spremljave. Za novo leto se pustimo razvajati in si privoščimo tridnevni oddih z izvrstno kulinariko, v harmoniji z naravo, glasbo in mirnim spancem v eni izmed njihovih sob. Silvestrski paket se prične 30. decembra in zajema večerni program ter večerjo z vinsko spremljavo. Naslednje jutro se bomo po zajtrku odpravili na zimski pohod s kuhanim vinom in domačim prigrizkom, se ustavili v vinski kleti Erich & Walter Polz, nadaljevali pot do vinarja Tscheppe in si privoščili five o’clock tea. Svečani večer bomo pričeli z aperitivom, končali pa z nepozabno gala večerjo. Naslednje jutro bo po brunchu sledil odhod proti domu. Pri Kreuzwirtu nas bodo v novo leto zapeljale čarobne arome po poti nepozabne kulinarike. 3-dnevni novoletni paket stane 590 evrov na osebo v dvoposteljni sobi.