Ingredienser til citronis: 50 dkg sukker, 1 liter vand, 5 citroner, 2 æggehvider, 3 dkg flormelis, Ingredienser til citrongelé: 1 dcl varmt vand, 0,3 dcl vand, revet skal af en citron , 1 dcl siet citronsaft, 2 spsk pulveriseret sukker, 3 spsk gelatine i ...
Sestavine za limonin sladoled:
50 dkg sladkorja
1 liter vand
5 limon
2 æggehvider
3 dkg sladkorja v prahu
Sestavine za limonin žele:
1 dcl vroče vode
0,3 dcl vodka
revet skal af en citron
1 dcl precejenga soka limone
2 spsk pulveriseret sukker
3 žlice želatine v prahu
Forberedelse:
Sladkor polijemo z vročo vodo, dodamo lupinice
dveh limon in precejen sok vseh limon. Pokrito
naj stoji, dokler se ne ohladi. Ohlajeno precedimo
in primešamo trd sneg beljakov, v katerega
je vmešan sladkor v prahu. Zmes zlijemo v
pušico, kjer se vrti toliko časa, da zamrzne. Medtem
iz sestavin naredimo čvrst vodkin žele, ga
narežemo na tanke rezine in tik pred serviranjem
posujemo po angelski limonini kepici.
Opskriften blev tilberedt i Angel - Kaval restaurant
gruppe – Mercator center Šiška