Hvis vi er trætte af den ellers altid lækre čevapčič, så lad os prøve nogle gode opskrifter, der vil forvandle en grill-picnic til et ordentligt gourmeteventyr. Vi præsenterer dig for nogle forskellige opskrifter på en uhyrlig god picnic.
Barvita nabodala z mečarico in zelenjavo
Ingredienser:
• poper,
• sol,
• nekaj žlic oljčnega olja,
• 2 bučki,
• 12 češnjevih paradižnikov,
• 1 rumena paprika,
• 1 zelena paprika in
• 4 fileji mečarice.
Forberedelse:
Fileje mečarice dobro operemo, osušimo in narežemo na 2 centimetra velike koščke. Operemo tudi zelenjavo in jo narežemo na manjše kose in kolobarje. Na lesena nabodala nato izmenično nanizamo pripravljene sestavine in jih začinimo s poprom ter soljo. Dobro segrete rešetke grill premažemo z oljem in nanje razporedimo pripravljena nabodala. Med peko jih večkrat obrnemo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.
Omamne telečje zarebrnice na žaru
Ingredienser:
• 4 kosi telečjih zarebrnic,
• 2 žlički janeževih semen,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.
Forberedelse:
Meso operemo in dobro osušimo. Zmleta janeževa semena, sol in poper premešamo, dodamo olje in z mešanico premažemo slastno marinado. Položimo jih na dobro segret grill in pečemo, dokler ne dobijo prijetno hrustljavega videza.
Piknik ražnjiči na grški način
Ingredienser:
• 700 piščančjih prsi brez kosti in kože,
• 200g jogurta,
• origano,
• peteršilj,
• česen,
• sok polovice limone,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.
Forberedelse:
Vsa zelišča dobro sesekljamo, oprano in osušeno meso pa narežemo na 4 centimetre velike kose. V večji skledi zmešamo jogurt, limonin sok, zelišča, sol in poper ter v pripravljeno marinado stresemo tudi kose mesa. Mariniramo približno 1 uro, naoljimo grill in na dobro segrete rešetke položimo meso. Pečemo približno 12 minut, med pečenjem lahko meso večkrat premažemo z ostalo marinado.