Det kulinariske marked Odprta kuhna går også snart ind i sin tredje sæson i Primorska. Den vender tilbage til Koper den 13. maj 2017, og inden da stopper den ved Bevkovo trg i Nova Gorica, hvor den var et rigtigt hit i dåbssæsonen, og det bliver bestemt ikke anderledes i år, hvor Nova Gorica fejrer sin 70 års fødselsdag.
Åbent køkken se v Dild vrača maja, Nova Gorica pa bo ljubitelje vsega okusnega pozdravila že konec aprila. Že tretja sezona gurmanskih razvajanj ob morju se bo začela 13. maj 2017. Prvotno bi se morala že 15. aprila, a je bil organizator zaradi slabe napovedi primoran dogodek za en mesec zamakniti. Tako bo novo sezono Odprte kuhne na Primorskem odprla Nova Gorica, in sicer 26. aprila 2017. V Kopru jo bo tudi tokrat več gostil Carpacciov trg, v Novi Gorici pa Bevkov trg.
LÆS MERE: Minini cukri - en bog med søde opskrifter af Mina Lavtižar
V obeh mestih bodo raznovrstne, sveže in izvirne jedi z vseh koncev Slovenije na voljo enkrat mesečno z izjemo julija in avgusta, ko Odprta kuhna odhaja na poletni oddih. V Kopru bo veselo od 11. do 21. ure (13. maja, 17. junija, 2. septembra in 14. oktobra), v Novi Gorici pa bo dišalo in cvrčalo od 10. do 21. ure (26. aprila 2017, 31. maja, 21. junija in 6. septembra).
“Odprta kuhna poteka v štirih slovenskih mestih in naša druženja so v vsakem mestu nekaj posebnega, pa naj gre za neotipljivo začimbo, ki jo prinaša vonj po morju v Kopru, ali navdušenje, s katerim so lani v Novi Gorici projekt sprejeli prebivalci z obeh strani meje. Ena stvar pa vedno ostaja enaka, ne glede na lokacijo. To je naše vztrajanje pri vrhunski kakovosti. Raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač so tisto, kar nas loči od podobnih projektov doma in v tujini,” je bistvo Odprte kuhinje povzela vodja projekta Alma Kochavy. ”Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane street food markeder, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega mestnega vrveža,” pa je o Odprti kuhni dejala uradno den bedste kok i verden Ana Roš iz Hiše Franko.
Galerija – Odprta kuhna 2017: Koper in Nova Gorica
Mere information:
åbent køkken.si