Den 24. marts går Åbent Køkken, uden tvivl den lækreste forårsbebuder i vores land, ind i sin femte sæson. Alt starter i Ljubljana på Pogačarjev trg, og Open Kitchen 2017 vil også blive afholdt i andre slovenske byer i år.
“Tudi letos začenjamo v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, kjer se bomo ob vrhunski ponudbi hrane in pijače družili vsak sončni petek, dokler bo vreme jeseni dopuščalo,” je ob pripravah na začetek nove sezone povedala Alma Kochavy, vodja projekta.
Koncept najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas ostaja enak – raznovrstnost, izvirnost, svežina og kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač. Posebnost Odprte kuhne je tudi njena zelena ‘duša’, saj si organizatorji ves čas prizadevajo za ukrepe za ločevanje vseh odpadkov in za uporabo povratne ali v celoti razgradljive embalaže.
LÆS MERE: Chippendales vender tilbage til Ljubljana i marts 2017
Odprta kuhna 2017 pa bo ponovno gostovala tudi v drugih slovenskih mestih. Prvo bo na vrsti Celje, in sicer v soboto, 1. aprila. Sledilo bo gostovanje v Dild Lørdag, 15. april, prvi letošnji obisk Nove Gorice pa Odprta kuhna načrtuje v sredo, 26. aprila.
Mere information:
åbent køkken.si