Disse himmelsk bløde pandekager holder sig friske, og du kan spise dem dagen efter.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
INGRIDIENTER:
- 200 g mel
- 200 ml mælk
- 200 ml mineralvand
- 2 spsk olie
- 1 vaniljesukker
- citronskal
- knivspids salt
- 1 æg
- 1 æggehvide
FORBEREDELSE:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte mælk og et æg, nato jima dodajte mineralno vodo, vaniljesukker, salt, limonino lupino, olie og mel. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Luftige æblepandekager
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Palačinke s kokosovo moko
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom