fbpx

Opskrifter: 3 lækre feriesnacks, som du hurtigt kan tilberede

Recept: 3 najbolj popularni praznični prigrizki

Mens din mave rumler og savler, mens du venter på julemiddagen, er snacks som vand i Sahara. Betingelsen er selvfølgelig, at de er velsmagende. Så tag et kig på 3 lækre feriesnacks.

Verjetno že razmišljate o hrani, ki jo boste pripravljali za božično večerjo. Ne pozabite niti na snacks. Her er de 3 slastni praznični prigrizki, ki jih boste zelo hitro forberedt.

Sirove kroglice

Mini sirove kroglice s suhimi brusnicami in sirom, povaljane v pekan orehih? JA, prosim!

Sirove kroglice (foto: pinterest / fivehearthome.com)
Sirove kroglice (foto: pinterest / fivehearthome.com)

INGRIDIENTER:

  • 225 g kremnega sira
  • 75 g sira z modro plesnijo
  • 90 g posušenih brusnic (na drobno nasekljane)
  • 200 g pekanov (na drobno naskljani)
  • bobi palčke

FORBEREDELSE:

V posodi srednje velikosti združite kremni sir, sir z modro plesnijo in sušene brusnice. Iz nastale mase naredite 24 kroglic. Pokrijte jih in počakajte dve uri, da se strdijo. Medtem na drobno narežite pekane in jih popecite v pečici (7 do 10 minut na 180 stopinj Celzija). Ko se ohladijo, po njih povaljate kroglice. Kroglice naj se hladilniku ohladijo. Tik preden jih postrežete, jih postavite na bobi palčke.

Crostini s hruško in granatnim jabolkom

Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična rešitev, če želite čim bolj preprosto zadovoljiti vaše brbončice.

Crostini s hruško in granatnim jabolkom (foto: pinterest / goodlifeeats.com)
Crostini s hruško in granatnim jabolkom (foto: pinterest / goodlifeeats.com)

INGRIDIENTER:

  • bageta, 6 rezin
  • olivenolie
  • 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
  • 1 spiseskefuld smør
  • ½ žlice cimeta
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • ½ žlice balzamičnega kisa
  • 160 g granatnega jabolka (sadeža)
  • 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)

FORBEREDELSE:

Crostine polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu nato dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine prežite na ognju tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. V maso dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsak crostin. Postrezite takoj.

Polnjene gobe

Polnjene gobe (foto: pinterest / theprettybee.com)
Polnjene gobe (foto: pinterest / theprettybee.com)

Preprost recept, ki je prijazen tudi veganom.

INGRIDIENTER:

  • 12 šampinjonov
  • 325 g speštanega krompirja
  • 80 g špinače (narezane)
  • 45 g krušnih drobtin
  • 2 spsk smør
  • ¼ česna v prahu
  • ⅛ žlice popra

FORBEREDELSE:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmešajte speštani krompir s špinačo. Na pekač položite gobice, ki jih nato napolnite z nastalo maso. V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine, maslo, česen in poper. Maso premažite po polnilu v gobah. Gobe pecite 20 minut in jih takoj postrezite.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.