fbpx

Opskrift: Lad os sætte liv i aftensammenkomster med sunde og originale snacks

Grøntsagschips

Med de kommende højtider kan vi godt lide at forkæle os selv lidt om aftenen og tilbringe tid med vores kære. Derfor deler jeg nogle originale, usædvanlige og samtidig sunde snacks og opskrifter med dig for at pifte disse hyggelige aftener op.

Čips iz ohrovta, rdeče pese, korenčka in popečenih bučk z veganskim sirom in začimbami

Ohrovt narežemo na manjše lističe želene velikosti, jih operemo in dobro posušimo (najlažje v sušilcu za solate). Nato narežemo ali naribamo še rdečo peso na zelo tanke rezine. V večji skledi lističe ohrovta ter rezine rdeče pese zmešamo z olivnim oljem, himalajsko soljo in čilijem z morsko soljo. Po želji dodamo še druge začimbe kot so bazilika, rožmarin in origano.

Ohrovtov in korenčkov čips
Ohrovtov in korenčkov čips

Bučke narežemo na rezine želene velikosti in jih začinimo z rožmarinom, himalajsko soljo in grobo mletim poprom.
Vso zelenjavo razporedimo na pekaču, obloženim s peki papirjem. Na en del zelenjave naribamo sir (predlagam veganski sir ali kozji sir). Na drug del zelenjave, pa po vrhu razporedimo še olupljeno in na dolge trakove naribano korenje. Nato zelenjavo zapečemo v pečici segreti na 200 °C do hrustljavega (pb. 15 min).

Pirine spirale s semeni in rožmarinom

Ingredienser:

  • 1 kop havregryn
  • 1 skodelica polnozrnate pirine moke
  • 5-7 žlic semen – sončničnih, sezamovih, lanenih (po želji tudi drugih)
  • pol šalice vode
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • žlička soli in poper po okusu
  • 1-2 žlici svežega ali mletega rožmarina
  • 3/4 žličke pecilnega praška z vinskim kamnom
Spiraler
Spiraler

Forberedelse:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Ovsene kosmiče in semena najprej popečemo v pečici (na peki papirju v pekaču) do zlatorjave barve (nekaj minut).
Vmes kar takoj v blenderju ali v večji skledi pripravimo moko in ostale suhe sestavine, ki jim dodamo popečene kosmiče in semena.
Vse skupaj premešamo.
Pripravljeni masi dodamo vodo z oljem in ugnetemo testo. Vodo dodajamo počasi, ne vso naenkrat, tako da masa ne bo preveč lepljiva.

Testo razvaljamo na tanko in ga narežemo na dolge palčke, ki jih po želji zvijemo še v spirale. Le-te spečemo v pečici na 180 °C pb. 15-25 min do zlatorjave barve.

Zelenjavni narezek z repo, rdečo peso, bučnimi semeni in bučnim oljem

Rdeča pesa, repa in bučno olje ter semena
Rdeča pesa, repa in bučno olje ter semena

Svežo rdečo peso in repo narežemo na tanjše rezine, le-te začinimo s himalajsko soljo, bučnimi semeni ter bučnim oljem.

Ti zdravi recepti in zanimive dobrote vas in vaših najdražjih zagotovo ne bodo razočarale! Za še več zanimivih idej pa obiščite moj blog na www.savnabreza.com

Mere information

Mere information:
savnabreza.com

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.