fbpx

Opskrift: simpel hasselnøddestrudel

Recept za preprost lešnikov štrudelj.

Det er tid til hjemmelavet hasselnøddestrudel! Alle kan lave det med denne enkle opskrift! Prøv det, du vil ikke fortryde det!

Štrudelj oz. zavitek, kot mu tudi pravimo, velja za bolj priljubljeno domačo sladico, ki jo imajo radi tako mladi kot stari. Pravijo, da mora znati vsaka dobra gospodinja pripraviti dober jabolčni zavitek, mi pa pravimo, da to velja za lešnikov štrudelj z jabolkom. Zakaj? Ker je okusen, sočen in precej lažji za pripravo.

LÆS MERE: Opskrift: chokolademuffin med Nutella

Preprost lešnikov štrudelj lahko obogatite tudi z rozinami.
Preprost lešnikov štrudelj lahko obogatite tudi z rozinami.

Lešnikov štrudelj bo še posebno teknil, če ga boste postregli v družbi stepene smetane.

Recept za preprost lešnikov štrudelj:

Sestavine za lešnikov štrudelj:

  • 1 pakke butterdej
  • 120 g lešnikov
  • 100 ml marelične marmelade
  • 1 æble
  • 30 g smør
  • 3 spsk brun farin
  • 100 ml sød fløde
  • 1 žlička rumove arome (po želji)
  • glasursukker

Postopek priprave lešnikovega štrudlja:
Najprej zmeljemo lešnike, ki jim dodamo sladkor, stopljeno maslo, smetano (dve žlički prihranimo za pozneje) in rumovo aromo. Nato razvaljamo listnato testo ter ga premažemo z marmelado. Nanj razmažemo še lešnikovo zmes. Daljša konca testa prepognemo do sredine, kar ponovimo še dvakrat. Testo prestavimo v pravokoten pekač za kolače, obložen s peki papirjem. Nato jabolko razrežemo na četrtine, jih očistimo, četrtine razrežemo na tri krhlje, te pokapamo z malo smetane in končno razporedimo po vrhu zavitka. Na 200 stopinjah Celzija štrudelj pečemo eno uro. Predno ga razrežemo, pustimo, da se povsem ohladi in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Pa veselo sladkanje!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.