fbpx

Opskrift: lækker persimmoncreme med fløde uden bagning

Kaki

Fra persimmons - ekstremt sunde efterårsfrugter, som engang blev kaldt gudernes mad - tilbereder vi en lækker persimmoncreme med creme, som hverken kræver komfur eller ovn.

Kakiji – sadeži jeseni, ki so z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov prave vitaminske bombe – so slastni že sami po sebi, še okusnejši pa bodo v obliki osvežilne kakijeve kreme s smetano, ki jo pripravimo, kot bi mignil, in to brez kuhanja ali pečenja. Ker kakiji premorejo številne zdravilne lastnosti in ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje, si jih moramo jeseni, ko jih je v izobilju, privoščiti čim več in na čim več možnih načinov!

LÆS MERE: Opskrift: guddommelig chokolademousse med kun to ingredienser!

Recept za slastno kakijevo kremo s smetano

Sestavine za slastno kakijevo kremo s smetano:

  • 3 zelo zreli kakiji
  • 30 g sukker
  • 30 ml ruma
  • 200 ml sød fløde
  • 1 spiseskefuld vaniljeekstrakt
  • mandljevi lističi

Navodilo za pripravo slastne kakijeve kreme s smetano
Sladko smetano, žlico sladkorja in vaniljev izvleček z električnim mešalnikom stepemo v čvrsto smetano. Kakije operemo in jim odstranimo peclje. Nato jih razpolovimo in iz njih z žličko odstranimo sredico, ki jo (brez koščic) stresemo v električni mešalnik. Dodamo sladkor in rum ter zmešamo v gladko kremo. V servirne posodice po plasteh izmenično naložimo kremo in smetano. Kakijevo kremo na vrhu okrasimo z mandljevimi lističi, jo za pol ure postavimo v hladilnik in postrežemo. Dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.