18. novembra bo potekal Dan slovenske hrane 2016, katerega osrednji dogodek bo tradicionalni slovenski zajtrk. Dan slovenske hrana opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, posebna pozornost pa je namenjena tudi pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja. Letos poteka že šesto leto zapored. Se bo tudi na vašem krožniku znašel kos kruha z medom in maslom, ki ga boste poplaknili z mlekom?
Dan slovenske hrane 2016 in tradicionalni slovenski zajtrk bo letos potekal 18. novembra 2016 (od leta 2011 ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru). Ste vedeli, da več kot polovica slovenskih mladostnikov ne zajtrkuje? Nepravilne prehranske navade vodijo do zdravstvenih težav (debelost, sladkorna bolezen …), zajtrk pa je pomemben košček v mozaiku zdravega življenja.
Zajtrk je energija za nov dan, je energija za telo in možgane. Dnevno bi sicer morali zaužiti tri glavne obroke in do dve malici.
PREBERITE ŠE: Ameriški zajtrk je v resnici sladica
Dan slovenske hrane opozarja javnost o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter nudi podporo domačim pridelovalcem in predelovalcem (letno Slovenija uvozi za skoraj dve milijardi evrov hrane in surovin za hrano), tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga ta dan strežejo v številnih vzgojno-izobraževalnih zavodih, pa opozarja na pomembnost tega obroka za zdrav način življenje in prehranjevanja.
In kaj vsebuje tradicionalen slovenski zajtrk? Med, maslo, mleko, kruh in jabolko.
Več informacij:
tradicionalni-zajtrk.si