fbpx

Dan Zemlje: kako začeti živeti na trajnosten način

Preprosti koraki, ki jih lahko naredimo za boljši planet.

Dan Zemlje je idealen čas za spremembe. Začeti je treba z majhnimi koraki, da bi dosegli cilj in zmanjšali svoj negativni odtis na okolje.

Kopalnica je eden izmed najlažjih začetkov, saj običajno zlahka preidemo na nove izdelke, kot so zobne paste, šamponi in čistilne blazinice, kar pomeni, da so lahko spremembe zelo hitro vidne. Najpomembnejša stvar, ki jo moramo upoštevati, ko želimo biti bolj trajnostni je, da najprej uporabimo tisto, kar imamo. S postopnim prehodom boste lažje vstopili v nov vsakdan.

Izdelki, ki nam pomagajo vzdrževati trajnostni življenjski slog

Lončki za ščetke in dozirniki mila iz recikliranega stekla ali plastike so odličen začetek. Še posebej, če zamenjamo obstoječe ščetke z lesenimi ščetkami iz bambusa.

Pralne blazinice so trajnostna alternativa blazinicam za enkratno uporabo, s katerimi lahko zmanjšamo kopičenje nepotrebnih odpadkov. Sprva se zdijo nekoliko dražja naložba, saj je cena nekoliko višja kot pri tistih za enkratno uproabo. Če upoštevamo njihovo večkratno uporabo v daljšem časovnem obdobju, poleg tega, da ustvarimo manj smeti, z njimi tudi prihranimo.

Če potrebujemo več prostora za shranjevanje, lahko na stene enostavno obesimo viseče pletene košare iz lesa s FSC certifikatom (FSC® N001715). Uporabljamo jih lahko za shranjevanje kozmetike ali brisač, kot so bombažne brisače, pobarvane s prejo, narejene iz 30 % recikliranega bombaža, in shranimo toaletni papir v košari za toaletni papir iz morske trave.

Ne glede na to, ali živite v stanovanju, hiši ali imate ločeno kopalnico za goste, ima JYSK v svoji zbirki bolj trajnostne izdelke, s katerimi lahko začnete spreminjati svoj dom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!