fbpx

1000 Rosen im Mai

Normal 0 falsch falsch falsch ...

Wichtige Informationen
Wenn?
Woher?
Studio8 Galerija Tukad Munga, Galerija Tukad Munga, Soteska 8, Ljubljana
Veranstalter
Facebook-Veranstaltung
Eintrittspreis
Der Eintritt ist frei.

V iskanju vsega čudovitega nam bo

Irena Kazazič  polepšala konec marca z razstavo ˝1000 roses in may˝. Kadarkoli med 18.3. do 7.4. med 18 in 21 uro stopajoč po centru hrepeneli po maju, bo zadostitev z vizualnega aspekta na voljo v Galeriji Tukad Munga. Otvoritev z avtoričinim izborom sokov in vrhunske avdio spremljave v živo nas čaka na četrtek 18.3., ob 20h v galeriji Studia8 Tukad Munga, ki je locirana na pešpoti Soteska 8 v centru Ljubljane.

Irena Kazazič nam tokrat predstavlja koloriran minimalizem. Zopet so slike figur, morda celo bolj obrisov ljudi, ki jih ima Irena za kul. Te svoje kul modele sedaj samo še obriše in z nekaj barvnimi niansami splete vez z gledalčevim poljem zanimanja, analize, užitka notranjih dialogov.  Ko smo pred Irenino umetniško podobo se veliko zgodi,. Da bi zabavo med gledalcem in sliko še začinila, nam na platnih pusti tudi besede, pojasnila, ki nas lahko očarljivo zmedejo. Takšno moč ima rdeč napis Growth, zraven se nam veselo smehljata objeta kul portretiranca. Lahko pa pojasnjujejo naslikano stanje, kot se to dogaja na sliki Gold pain., kjer nam na platnu ponudi tudi gibanje skozi zgodbo.  

Formati so manjši, intimni, dodelani in hkrati sproščeno sporočajo svoj odnos do vizualnega. Irena tudi skozi svoj statement in načelno vedenje terja sposoben urejen svet, kjer so akcije reakcije spojene v slogi skupne dinamike, kjer je veselo, cvetoče in živo. In Irena pokaže, živi, vsekakor ve, da za blagor vizualne podobe potrebna tudi zrelost, globok odnos, marljivost.

 Vsekakor, marec lahko doživljamo čisto Majevsko. V Tukad Mungi imamo za takšne vragolije Irenine portale. Umetnost je tako dostopna vsem, umetnost je tako popularizirana, da jo lahko imate tudi zelo blizu. Dobrodošli, tudi če samo radovedni.

 

Studio8 je neprofitna kreativna organizacija, ki ima svojo artist run space galerijo Tukad Munga(indonezijsko voda ki teče navzgor) na lokaciji Soteska 8, Ljubljana. Galerija ima skozi celo leto 2010 dve otvoritvi mesečno, galerist in ogled izven razstavljenih umetnin je na voljo od pon-petka med 18 in 21uro.

 

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.