Der Herbst war schon immer die Zeit, in der es in den Küchen unserer Großmütter nach köstlichen Köstlichkeiten duftete, darunter auch nach dem berauschenden Duft von Apfelkuchen. Da es im Herbst reichlich Äpfel gibt, ist es höchste Zeit zu lernen, wie man süßen Apfelkuchen selbst backt. Hier ist ein einfaches Rezept für Apfelkuchen, wie ihn unsere Großmütter gebacken haben ...
Tako kot z jesenjo povežemo kostanj, z njo povežemo tudi jabolčno pito. In medtem ko nas ta letni čas razvaja s toplimi in barvitimi dnevi, se vmes prikradejo tudi tisti sivi in deževni, ki jih je najbolje izkoristiti za peko odličnih domačih slaščic … In jabolčna pita je več kot odlična zamisel za tiste urice v hiši.
WEITERLESEN: Herbstrezept: Leckerer Lecina-Eintopf mit Süßkartoffeln und Kürbis
Recept za domačo jabolčno pito
Sestavine za domačo jabolčno pito:
- 400 g večnamenske moke
- 150 g Zucker
- 300 g Butter
- 1 großes Ei
- 1 Backpulver
- 1kg Äpfel
- Zimt
Priprava domače jabolčne pite:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V posodo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo maslo, sladkor in jajce ter vse skupaj zgnetemo v testo. Oblikujemo hlebček in ga zavijemo v prozorno folijo. Za približno pol ure ga položimo v hladilnik in medtem pripravimo nadev. Jabolka olupimo, naribamo, posujemo s sladkorjem in cimetom ter premešamo. Po potrebi jih pred sladkanjem tudi ožamemo. 2/3 testa razvaljamo v krog in z njim obložimo namaščen pekač. Preostanek testa razvaljamo in narežemo na trakove. Na testo v pekaču položimo nadev, po katerem nato v obliki mreže razporedimo trakove. Pečemo približno pol ure.