Kartoffelgnocchi mit Pfifferlingen und Kirschtomaten sind ein wunderbares Herbstgericht, das perfekt für kühlere Abende passt und jeden Gast begeistert. Hier ein Rezept für ein italienisches Gourmetgericht, das mit leckeren Pilzen, frischen Tomaten und zarter Sahne eine wahre Geschmacksharmonie darstellt...
Zakaj ne bi svojih najdražjih razveselili z jesensko poslastico, ki prepriča še tako zahtevnega dobrojedca? Tukaj je recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom, ki preprosto očara.
Recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom
Zutaten:
- 400 g krompirjevih njokov
- 400 g lisičk, narezanih na polovice
- 300 g češnjevcev, narezanih na polovice
- 2 Knoblauchzehen
- Olivenöl
- 250 ml süße Sahne
- 70 g Parmesankäse
- Weißwein
- Salz
- frisch gemahlener Pfeffer
- svež peteršilj, nasekljan
WEITERLESEN: Rezept: Mini-Pizza mit Nutella – das ultimative kulinarische Laster für alle Nutelloholics
Vorbereitung
Lisičke očistimo, stremo stroka česna in v posodi zavremo vodo za kuhanje krompirjevih njokov. V ponvi segrejemo ein paar Esslöffel Olivenöl, nanj stresemo česen in dodamo lisičke. Pražimo dve minuti, nato zalijemo s kozarcem belega vina. Primešamo sladko smetano in kuhamo približno tri minute. Njoke stresemo v vrelo vodo in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje. Gobicam dodamo češnjevce, začinimo po okusu in kuhamo še tri minute. Njoke odcedimo in primešamo k omaki. Vse skupaj potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo. Dober tek!