Ein richtig gekochtes Rührei oder pochiertes Ei ist eine einzigartige kulinarische Leistung, da es weich und das Eigelb im Inneren noch flüssig sein muss. Aufgrund der scheinbar (zu) anspruchsvollen Zubereitung verzichten viele Menschen lieber auf die interessante Technik der Eierzubereitung und verpassen so die Gelegenheit für eine äußerst schmackhafte und nahrhafte Mahlzeit. Für alle, die sich trotzdem in der Küche versuchen möchten, haben wir eine einfache Anleitung vorbereitet, die mit Sicherheit zu außergewöhnlichen Ergebnissen führen wird.
Wie zum Beispiel Souffle, je tudi pravilno kuhano zakrknjeno jajce idealna kombinacija trdne zunanjosti in tekoče notranjosti. Zakrknjeno jajce oziroma “poached egg”, kot mu rečemo po angleško, je svojevrsten kuharski dosežek in prava kulinarična poslastica. Pripravimo ga brez olja, zato je idealno za vse, ki radi jedo zdravo, a pri tem še vedno poskrbijo, da je njihov obrok poln okusa in prava paša za oči.
Zubereitungsanleitung:
Posodo napolnimo z vodo, dodamo dve žlici kisa in pustimo, da voda skoraj zavre. Medtem jajce previdno razbijemo v plitko skledico in pri tem pazimo, da se rumenjak ne razlije. Vodo, ki je tik pred vretjem, z žlico rahlo premešamo in s krožnimi gibi ustvarimo vrtinec. Jajce spustimo točno v sredino in pri znižani temperaturi kuhamo približno 3 minute. Jajce z zajemalko previdno vzamemo iz vode, ga osušimo in položimo na sendvič, solato ali krompirček. V kolikor nam ne uspe v prvem poskusu, ne obupajmo in se opomnimo, da vaja dela mojstra …
Ideja za zajtrk:
Zakrknjeno jajce položimo na polnozrnat kruhek, obložen s svežimi češnjevci, lososom in avokadom, ter predremo z vilico, da tekoča notranjost spolzi po okusnem sendviču. Lepšega začetka dneva si skoraj ne bi mogli predstavljati!