Auch wenn man nie glauben würde, dass das beste Eis Greissler-Eis im „traditionell aristokratischen“ Wien zu finden ist, liegt die Wahrheit sehr nahe daran. Zumindest meinen viele, die bereit sind, in der langen Schlange zu warten, die sich mitten in der Stadt entlang der Rotenturmstraße windet.
Cilj čakajočih je čisto majhen, a lično opremljen sladoledni butik Eis Greissler. Na stenah visijo krožniki z napisi, v stilu ”brez umetnih arom”, ”bio mleko od naših kravic”, ”sladoled z dežele” … Sladoled je organski, izdelujejo ga iz svežega sadja in iz mleka krav, ki se pasejo na njihovi farmi. Anna, Berta in Mizzi so le tri izmed njih (vseh skupaj je 35), ki dajejo mleko za ta čudoviti sladoled. Pasejo se v Krumbachu na Avstrijskem in kako bi šele mukale, če bi videle vrste, ki se vijejo za eno samo kepico sladoleda iz tega mleka.
Mehr Informationen: www.eis-greissler.at