fbpx

Pr'Kopač

Am Rande von Ljubljana, an der Ausfahrt der Autobahn nach Berzovica, verführt uns der Duft von frisch paniertem Hähnchen. Dann wissen wir, dass wir uns in der Nähe des örtlichen Gasthauses Pr' Kopač befinden, das seine Gäste im wahrsten Sinne des Wortes mit bewährten slowenischen kulinarischen Köstlichkeiten verwöhnt. Der Gasthof liegt direkt an der Straße und verfügt über einen großen Parkplatz, ...

Grundinformation
Die Anschrift
Pr'Kopač
Triest 418
Brezovica bei Ljubljana
Verbindung
Zeitplan
von Dienstag bis Samstag von 12:00 bis 22:00 Uhr, Sonntag und Montag geschlossen
Kontakt
(01) 365 30 66

Na robu Ljubljane, pri izvozu z avtoceste za Brezovico, nas premami vonj po sveže paniranem piščancu. Takrat vemo, da smo v bližini domače gostilne Pr’ Kopač, ki svoje goste dobesedno razvaja s preizkušenimi slovenskimi kulinaričnimi dobrotami. Gostilna stoji tik ob cesti in ima veliko parkirišče, kjer lahko varno pustimo svojega jeklenega konjička. Zgodovina gostilne sega v leto 1848, ko je bila to tipična furmanska gostilna z eno samo jedjo na jedilniku. A do danes se je veliko spremenilo, saj je vsaka generacija prejšnjemu znanju dodala kaj novega. Njihova spretnost pri pripravi paniranega piščanca, enolončnic in krvavic z zeljem pa ima že tako dolgo tradicijo, da je postala njihov zaščitni znak. V prijetno opremljenih notranjih prostorih, s hitro in prijazno postrežbo, se bomo vedno počutili zaželene in se vedno znova vračali tja. Prav tako so spoštljivost, zmerne cene in okusne jedi še dodatni argumenti, ki nas vabijo v goste. Med Kopačeve specialitete sodijo enolončnice in ričet, pečenka, polnjena telečja prsa in dunajski zrezki. Pozimi nikakor ne smemo zamuditi ponudbe kolin, poleti pa polnjenih paprik in buč. Prav tako lahko uživamo v starih slovenskih jedeh, ki jih na drugih jedilnikih ne bomo več našli. Naročimo lahko žolco z bučnim oljem, govedino v solati, pečen kozji sir v slanini in še mnogo drugega. Poleg tradicionalnih jedi nudijo tudi zdrave zelenjavne priloge in druge manj mastne jedi ter ribje specialitete, ki jih postrežejo v svoji ribji kuhinji. Pr’ Kopač pravijo, da se pri mizi dan začne in konča.

Zurück
La Cantina

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.