fbpx

Rezept: hausgemachte Jaffa-Kekse

Domači Jaffa piškoti

Jaffa-Kekse, wer kennt sie nicht, diese leckeren Kekse mit Orangengelee und Schokolade von Jaffa Crvenka? Möchten Sie wissen, wie Sie sie selbst zubereiten können? Nichts einfacher! Selbstgemachte Jaffa-Kekse zuzubereiten ist keine Kunst, aber sie schmecken genauso gut wie im Laden gekaufte!

Berühmt sein piškoti Jaffa iz srbske tovarne Crvenka so eni najbolj prepoznavnih piškotov tudi pri nas in so razvajali že številne generacije. Nič čudnega, ko pa je kombinacija biskvita in pomarančnega nadeva, oblita s čokolado, naravnost božanska. A zakaj ne bi enkrat za spremembo gostom postregli piškote jaffa, ki ne bodo prišli iz embalaže, ampak se boste pod njih podpisali vi?

WEITERLESEN: Rezept: Hausgemachte Oreo-Kekse

V nadaljevanju vam izdamo recept za domače piškote jaffa, s katerim boste izdelali najboljši približek originalu!

Naučite se pripraviti domače Jaffa piškote.
Naučite se pripraviti domače Jaffa piškote.

Recept za domače jaffa piškote:

Sestavine za domače jaffa piškote:

Nadev za domače jaffa piškote:

  • ein halber Teelöffel Orangengelatine
  • 2 Teelöffel Orangenmarmelade
  • 120 ml Wasser

Preliv za domače jaffa piškote:

  • 200 g dunkle Schokolade
  • 4 Esslöffel Butter

Testo za domače jaffa piškote:

  • 2 Eier
  • 50 g Mehl
  • 50 g brauner Zucker
Sledite navodilom in Jaffa piškoti se vam ne morejo ponesrečiti.
Sledite navodilom in Jaffa piškoti se vam ne morejo ponesrečiti.

Postopek priprave domačih jaffa piškotov:
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Model za mafine namastimo z maslom in pripravimo vodno kopel. V skledi na posodi nato ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo toliko časa, da jajca ”prebledijo” in postanejo puhasta. Pritresemo moko in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo goste kremaste mase. To potem zlijemo v modelčke za mafine (vsako vdolbinico napolnimo s cca pol centimetra zmesi). Postavimo v pečico za 10 minut in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z metlico zmešamo marmelado, želatino in vrelo vodo in mešamo, vse dokler ne nastane gladka mešanica. Vlijemo v plitev pekač, da nastane nekje centimetrski sloj, in postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi. Iz mase izrežemo manjše kroge in jih polagamo na testo v modelčkih. Ponovimo vajo iz prvega dela, ko na kuhalnik pristavimo posodo za vodno kopel in nanjo položimo skledo, v kateri na zmernem ognju stopimo nadrobljeno/naribano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ni rezultat tekoča kremasta zmes. Takoj ko smo dobili želeno, prelijemo po želeju in testu. Pustimo, da se piškoti ohladijo, potem pa jih odstranimo iz modelčka. In to je to! Pa dober tek!

Mmmm.... domači Jaffa piškoti prav nič ne zaostajajo za originalnimi.
Mmmm…. domači Jaffa piškoti prav nič ne zaostajajo za originalnimi.

P. S.:.Jaffa piškoti smo ime dobili po izraelskih pomarančah sorte jaffa.

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.