fbpx

Rezept: cremiges Eis mit Dessertwein

Dieses köstliche Eis mit Dessertwein wurde von der italienischen Süßspeise „Zabaione“ inspiriert. Nachfolgend finden Sie ein Rezept für cremiges Eis mit Dessertwein, das Ihre Sicht auf Eis komplett verändern wird.

Zabaione je svetovno znana italijanska lahka penasta sladica, ki se pripravi iz rumenjakov, (desertnega) vina in sladkorja ter z dodatki po želji. Bogat in izjemno kremast sladoled je prava izbira za te vroče dni, za pravo hrustljavost pa mu lahko dodate še italijanske piškote amaretto.

WEITERLESEN: RECEPT: VEGANSKI MANGOV SLADOLED, KOŠČEK NEBES

Sestavine za kremni sladoled z desertim vinom:

  • 120 ml desertnega vina
  • 30 g rozin
  • 4 Eigelb
  • 100 g Zucker
  • 240 ml Milch
  • 240 ml süße Sahne

Priprava kremnega sladoleda z desertim vinom:

V manjši posodi zmešajte rozine in desertno vino in pustite, da se rozine namakajo. Razžvrkljajte rumenjake in sladkor, da dobite penasto maso. Mleko in sladko smetano pomešajte ter kuhajte na srednje močnem ognju do vrelišča. Vročo zmes počasi prilijte mešanici rumenjaka in sladkorja ter stalno mešajte, da vam jajca ne zakrknejo. Vse skupaj prelijte v lonec in postavite nazaj na srednje močni ogenj. Stalno mešajte, da se masa zgosti. Za mešanje je najbolje uporabiti žlico ali silikonsko lopatico, da lahko mešate tudi po dnu posode. Kuhajte tako dolgo, da zmes doseže temperature med 71 in 80 stopinj Celzija. Če nimate termometra, potem bodite pazljivi, da masa doseže nekoliko redkejšo gostoto, kot je zmes za palačinke. Sladoled je končan, ko se masa enakomerno prime na hrbet kuhalnice, če s prstom potegnemo po kuhalnici, mora ostati vidna sled. Masa se po navadi kuha okoli 6 minut. Precedite jo skozi cedilo in primešajte desertno vino ter rozine. Pokrijte s plastično folijo in za 3 ure postavite v hladilnik. Nadaljujete lahko z aparatom za sladoled in sledite navodilom proizvajalca, če pa aparata nimate, potem ohlajeno zmes prelijte v plastično posodo s pokrovom in postavite v zamrzovalnik. V naslednjih treh urah na vsake pol ure zmes vzemite iz zamrzovalnika in dobro premešate, da razbijete ledene kristalčke. Sladoled bo tako na koncu veliko bolj kremast. Po zadnjem mešanju sladoled pustite v zamrzovalniku, da zamrzne do konca. Pa sladek dober tek!

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.