fbpx

Rezept: gefrorene Erdbeeren mit Eis

Sonnige Tage verlangen nach erfrischenden Desserts, und dieses ist sicherlich eines davon. Das einzige, was an diesem Dessert ermüdend ist, ist das Warten. Hier ist das Rezept für gefrorene Erdbeeren mit Eis.

Pripravili smo recept za ledene jagode s sladoledom, sladico, za katero ne potrebujete veliko sestavin, med drugim pa je preprosta tudi sama priprava. Slastno!

Sladica ni le okusna, tudi na pogled je zelo privlačna.
Sladica ni le okusna, tudi na pogled je zelo privlačna.

Sestavine za ledene jagode s sladoledom:

  • 250 g Erdbeeren
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 250 g Mascarpone-Käse
  • 70 g Puderzucker
  • 125 g jagodnega sladoleda
  • 75 gramov čokoladnega sladoleda
  • 75 gramov vaniljevega sladoleda
  • 200 g piškotov spekulas

Priprava ledenih jagod s sladoledom:

Odvijte nekaj prozorne folije za zavijanje živil in si jo dajte na pult. Nanjo položite kepico jagodnega sladoleda, kepico vaniljevega sladoleda, kepico čokoladnega sladoleda in kepico jagodnega sladoleda. Zavijte folijo in malce povaljajte, da dobite obliko rulade. Sladoled postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
Jagode očistite in narežite na tanjše kolobarje. Razporedite jih po ožji stekleni posodi, kolobar poleg kolobarja, in sicer tako, da so jagode tako po dnu posode kot tudi po stenah. V ločeni posodi zmešajte sir maskarpone, smetano za stepanje in sladkor v prahu, da dobite lahko kremo. Eno plast kreme razporedite po pekaču, v sredino položite sladoledno ‘rulado’ in zapolnite posodo s preostalo kremo. Na vrh položite drug poleg drugega piškote spekulas in sladico za 4 ure postavite v zamrzovalnik. Ko je pripravljena, jo obrnite in narežite. Pa dober tek!

Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.