Wenn wir den langweiligen grünen Salat mit immer demselben Dressing satt haben, lesen wir ein paar frische Ideen für die Wahl einer schmackhafteren Alternative zum alltäglichen Endiviensalat und probieren ein Rezept für ein köstliches Salatdressing aus saftigen Oliven, das zu einem echten kulinarischen Erlebnis wird.
Solata je osvežilna in predvsem lahka jed, ki je lahko zdrava in okusna alternativa običajno nezdravim različicam našega vsakodnevnega kosila. Pripravimo jo lahko iz sestavin, ki jih imamo doma, lahko pa se odločimo za pripravo prave mojstrovine. Dodajmo ji po poletju dišeče morske sadeže, posežimo po hrustljavo zapečenemu piščancu ali pa se odločimo za hranljivo in nasitno osnovo iz ajdove kaše. Še posebej bo solata zasijala začinjena s polivko iz sočnih oliv, slanih sardelinih filetov in pikantne dijonske gorčice, ki bo naše brbončice popeljala v nebesa.
Izbirajmo med štirimi zdravimi in okusnimi solatami ter preizkusimo recept za solatno polivko, ki iz še tako dolgočasne solate pričara pravo kulinarično poslastico.
- Sočna solata iz ajdove kaše
- Solata z lososom, ki izboljša naše razpoloženje
- Köstlicher Tintenfisch in einem Salat, der den Sommer zaubert
- Prijetno hrustljava solata iz svežih kumar in kus kusa
- Solatna polivka s sočnimi olivami in dijonsko gorčico
Zutaten:
• 1 dl olivnega olja
• 4 žlice vinskega kisa
• 10 dobro sesekljanih oliv
• 10 dobro sesekljanih kaper
• 2 sardelina fileta
• 1 žlica dijonske gorčice
• Prise Salz
• ščepec popra
• dobro sesekljan strok svežega česna
Vorbereitung:
Sardelina fileta odcedimo in tako kot olive, kapre in česen dobro sesekljamo. Vse sestavine stresemo in vlijemo v kozarec za vlaganje, zapremo ter dobro pretresemo. Dobljeni koktejl prelijemo po solati in uživamo. Polivka je odlična v kombinaciji z vsemi vrstami listnate solate, dobro pa se poda tudi k leči, fižolu in solatam iz kuhanih žit.