Über das mexikanische Restaurant Takos in der Altstadt von Maribor haben wir auf diesen Seiten bereits geschrieben und sind zu dem Schluss gekommen, dass sich der Besuch auf jeden Fall lohnt. Mit der Expansion von Maribor expandierte auch Takos, und so finden wir Takos Dos im Europark in Maribor. Eine Variation eines Themas? Schwer zu sagen, aber Fakt ist, dass der zweite Takos eher beabsichtigt ist...
Europark, Pobreška 18
Maribor
O mehiški restavraciji Takos v starem delu Maribora smo na teh straneh že pisali in ugotovili, da se obisk prav gotovo splača. Ob širitvi Maribora pa se je razširil tudi Takos in tako v Europarku v Mariboru najdemo Takos Dos. Variacija na temo? Težko rečemo, dejstvo pa je, da je drugi Takos bolj namenjen nakupovalnim nomadom, ki jih po ali med napornim nakupovanjem začne preganjati praznina v želodčkih. Vsak dan med 11. in 16. uro nam ponudijo kosila, ki so sestavljena iz juhe ter ene od dvanajstih izbranih jedi. Izbiramo med različnimi tacosi, musako, več vrstami mesnih jedi, solato, celo file škarpene si lahko privoščimo. A to so šele kosila, jedilni list ponuja pa še veliko več. Začnemo s predjedmi, kjer moramo še posebej omeniti ocvrte jalapeno feferone, polnjene s skuto. Nadaljujemo lahko z dnevno juho ali pa kar takoj “napademo” ponudbo mehiških tortilj z različnimi nadevi, ob katerih bodo zadovoljni tudi vegetarijanci. Še vedno je za prvovrstno doživetje mehiške hrane potrebno poskusiti “fajitas”, neke vrste “naredi-si-sam tacos”. Za španske navdušence bo prava izbira paella, ljubitelji morske hrane pa bodo prišli na svoj račun s škarpeno ter kozicami z mehiškim pridihom, filejem lososa z morsko omako ali tune z limeto in olivnim oljem. Če nas je nakupovanje še posebej močno izmučilo, si povrnemo moči s katero od mesnih jedi. Iz kuhinje se kar širijo vonjave piščanca ter rebrc na žaru z različnimi omakami, od arašidove, do čokoladne, “pravi moški” pa se bodo spopadli s T-bone steakom, ki bo nasitil še največje lakotnike. Zmerni jedci se bodo zadovoljili tudi z veliko izbiro solat, za konec pa seveda prija še nekaj sladkega, česar se zavedajo tudi v tem mehiškem “bistroju”.