Avocado hat definitiv die diesjährige kulinarische Saison markiert. Wir fanden es in Sandwiches, Kuchen, Smoothies, Eis, Pasta und anderswo. Bei der Verwendung haben wir nie auf eine sehr wichtige Sache geachtet - das Waschen. Waschen Sie es immer, bevor Sie es öffnen? Wenn nicht, wird empfohlen, dass Sie damit beginnen.
Avokado je zelo popularna zelenjava v naših kuhinjah, a verjetno nihče ni bil pozoren na to, da ga moramo pred uporabo tudi oprati. Es klingt selbstverständlich, a mnogi ljudje mislijo, da ga zaradi trde skorje ni potrebno umivati.
Obwohl es so ist skorja avokada zelo trda, da zaščiti njegovo Innere, je ta tudi leglo številnih škodljivih bakterij, wie zum Beispiel listerija in salmonela, ugotavljajo v poročilu Uprave ZDA za hrano in zdravila (FDA). Tako kot operete drugo sadje in zelenjavo pred uporabo, bi bilo pametno, da operete tudi avokado!
Vzorčenje, ki je obsegalo 1615 avokadov, se je začelo im Jahr 2014. Po pregledu in analizi so ugotovili, da sta na skorji tega sadja prisotni salmonela in listerija. 17 % skorij avokadov je bilo pozitivnih na listerijo. v Innere sadja pa so bili le trije avokadi od 1254 pozitivni na listerijo. Pri testiranju avokadov na salmonelo, so ugotovili, da je bil le en odstotek skorij pozitiven na to bakterijo (12 od 1615).
Kljub temu da je to število majhno, z Uprave ZDA za hrano in zdravila svetujejo, da temeljito operete skorjo avokada, preden ga pojeste, saj lahko pri rezanju prenesete bakterije na zelenjavo. Priporočajo, da si umijete roke 20 sekund pred rezanjem in nato avokado operete z vodo.
Mehr Informationen:
fda.gov