Lassen Sie uns in diesem Frühjahr ein neues Kapitel aufschlagen und alles aus unserer Ernährung streichen, was unserer Gesundheit, unserem Wohlbefinden und unserem optimalen Aussehen schadet. Verzichten wir jedoch nicht auf leckere und gesunde Sandwiches, denn mit ein paar klugen Veränderungen können wir aus einem ungesunden Snack eine tolle Mahlzeit machen, die uns auch noch besser aussehen lässt.
Ein Sandwich je lahko “nevarna” zadeva! Na žalost še prevečkrat predstavlja zgolj sinonim za beli kruh, obtežen z nezdravimi maslom, majonezo in predelanim mesom ter presladkimi marmeladami. Zato namesto belega kruha v svoj jedilnik vnesimo polnozrnatega in nezdrave namaze zamenjajmo z okusnim Avocados, ki je, ravno prav zrel, okusnejši od masla. Že ta kombinacija predstavlja okusen in gesund zajtrk, ki nam bo dal ogromno energije vse do kosila.
Avocado je prava zakladnica vitaminov A in E, ki sta še posebej prijazna do naše polti. Vitamin A spodbuja obnovo celic in tvorbo kolagena v koži ter je tako odličen naravni nadomestek za Retinol. Z rednim uživanjem avokada se lahko poslovimo od pigmentacij, brazgotin in suhe kože, saj bo naša koža dobila še kako potrebno vlago in pomoč pri svoji obnovi. Toda to še ni vse! “Dream teamu” okusnih in zdravih sendvičev, ki nas bodo polepšali, lahko dodamo še nekaj okusnih priboljškov, ki bodo našemu sendviču dali super lepotne moči …
1. Redkvica
Redkvica nima samo odličnega okusa, ampak v sebi skriva tudi nekaj lepotnih skrivnosti. V majhni steklenički redkvice se namreč ne skriva strup, ampak visoka količina vitamina C, ki neguje naše tkivo in velik odstotek vode, ki našemu telesu nudi še kako potrebno hidracijo.
2. Fižol
Bohnen lahko pretlačimo k avokadu, ali pa z njim naš sendvič zgolj posujemo. V vsakem primeru bomo z njegovo pomočjo v naše telo vnesli kar nekaj izoflavonov, ki uspešno preprečujejo staranje naše kože.
3. Jajce
Eier pripravimo tako, da ohranimo rumenjak še tekoč. Poširano jajce je zdaleč nekaj najboljšega, kar lahko privoščimo našemu telesu za zajtrk, saj se njegova hranilna vrednost z ravno pravšnjo temperaturo ne bo izničila. Visoka temperatura, ki je kriva da rumenjak zakrkne, namreč spremeni tudi lepotne učinke, ki jih ima še tekoči rumenjak. V jajcih najdemo lepotilne zdrave maščobe pod imenom Omega 3, ki omogočijo našim lasem, nohtom in koži, da zasijejo v vsej svoji naravni lepoti.
4. Tomate
v paradižnikovi ovojnici najdemo likopen (karotenoid, ki obarva paradižnik rdeče), ki je izjemno močan antioksidant in s svojimi anti-inflamatornimi zmožnostmi ščiti našo kožo pred grobimi zunanjimi dejavniki.
5. Rdeča paprika
Poleg likopena, imajo rdeče paprike tudi veliko vitaminov A in C, ki zagotavljata izjemno antioksidantno pomoč.
6. Olive
Olive našemu telesu nudijo zdrave maščobe, ki omogočajo raztapljanje še kako potrebnih vitaminov, ki tako uspešno vstopijo v naš organizem. Prav tako so bogate z antioksidanti, ki negujejo, vlažijo in ščitijo našo kožo. Najvažnejši med njimi je vitamin E, ki našo kožo uspešno zaščiti pred škodljivimi UV žarki, ki jih bo s toplejšimi dnevi vedno več.