Dekleta si želijo pozornosti, ženske si želijo spoštovanja!

Zadnjič posodobljeno: :

"Deklice s sanjami postanejo ženske z vizijami." - Neznan avtor

Moški mislijo, da ženska in dekle razmišljata in se vedeta enako. Po njihovem ti dve besedi označujeta osebo ženskega spola, razlika je le v njihovi starosti. Kasneje v življenju ugotovijo, da to niso sopomenke, ki jih je mogoče medsebojno zamenjati.

Spoznajo, da ne morejo enako ravnati z dekletom in žensko. Med njima je velika razlika. Ženske živijo drugače kot dekleta. Do moških se bodo obnašale drugače, prav tako bodo od njih zahtevale drugačno vedenje. Nekatere stvari bo namreč dekle sprejelo, prava ženska pa se z njimi ne bi nikoli sprijaznila.

Nekateri moški bodo mislili, da je biti z dekletom bolj zahtevno, kakor s pravo žensko, a tako mislijo samo nezreli moški, ki o življenju ne vedo ničesar. Zreli moški bodo vedno raje z žensko, ki ve, kaj hoče, in se ne boji, da bi to dobila.

Razlik med zmenkom z dekletom in z žensko je več, a ključna je ta, da si dekleta želijo pozornosti, ženske pa spoštovanja.

Dekleta običajno iščejo potrditev prek moških

Brez moškega ob sebi ne morejo biti popolne, zato bodo marsikaj potrpele, samo da jih moški ne zapustijo.

Dekle hrepeni po pozornosti in bo storilo vse, kar je v njeni moči, da jo doseže. Sprejela bo vse moške miselne igrice in jim bo dovolila, da bodo prihajali in odhajali iz njenega življenja, kakor bodo želeli, samo zato, ker misli, da je to edini način, kako pridobiti njihovo naklonjenost.

Dekle se boji, da jo bodo zavrnili

Zaradi tega bo sprejela nekatere stvari, s katerimi se v bistvu ne strinja, se ob njih ne počuti dobro, samo zato, da bi obdržala moškega. Misli, da njeno življenje brez moškega nima smisla in si sploh ne more predstavljati, da bi bila sama.

Zato bo moškemu vedno odpustila, ker je ni spoštoval. Nima dovolj samospoštovanja in nenehno se bo spreminjala samo zato, da ga obdrži. Naredila bo vse, da zadrži njegovo pozornost, ker jo bo zamenjala za ljubezen.

Po drugi strani pa bo prava ženska zahtevala veliko več. Ve, kaj je ljubezen, in ve, da ni mogoče, da jo nekdo ljubi, ne da bi jo spoštoval. Ve, kaj hoče in ve, kaj si zasluži. Ne bo se bala povedati, kaj pričakuje od moškega.

Za pravo žensko je spoštovanje veliko več, kot le prazna beseda

Ko reče, da zahteva spoštovanje, to pomeni, da jo mora moški spoštovati ne samo kot žensko, ampak tudi kot osebo. Je popoln posameznik s svojo nedotaknjeno integriteto in moškemu ne bo dovolila, da tega ne bi spoštoval.

To je ženska, ki je imela izpolnjeno življenje, preden je vanj vstopil moški, in nikoli ne bo čakala, da bi osmislil njen obstoj.

Moški, če nameravate igrati miselne igrice s to žensko, premislite še enkrat. Nikoli vam ne bo dovolila, da z njo manipulirate ali jo čustveno zlorabljate. V trenutku, ko bo videla, da jo izkoriščate, ali da vaši nameni niso iskreni, bo odšla, ne da bi se kdaj ozrla nazaj.

Prava ženska se ne bo nikoli spremenila samo zato, da bi osvojila moškega

Ve, kdo je, in se ni pripravljena spremeniti samo zato, da bi bila nekomu bolj všečna. Ne boji se biti sama in nikoli ne bo z moškim, če z njo ne bo ravnal spoštljivo. Pozna svojo resnično vrednost in se ne bo zadovoljila z nekom, ki je ne ceni. Prava ženska ve, da je vredna, in poskrbela bo, da bo to vedel tudi njen moški.

V celoti neguje svoj um in telo in nikoli ne bo z nekom, ki ne počne enako. Zanjo sta njena energija in čas neprecenljiva in ju ne namerava zapravljati za nekoga, ki si tega ne zasluži. Vložila bo veliko truda in energije v razmerje, vendar bo pričakovala, da ju bo tudi moški.

Za pravo žensko laganje in varanje nikoli nista možnost

Moški, nikoli niti ne poskusite, da bi ji lagali ali kaj skrivali pred njo, ker bo videla skozi vas. Spregledala bo vse laži. In nikoli se ne bo sprijaznila z njimi, ker se zaveda svoje vrednosti. Nikoli vam ne bo dovolila, da jo na kakršenkoli način ponižate, ne glede na to, kako zelo vas ima rada.

Ta ženska ne pričakuje vaše nenehne hvaležnosti, pričakuje pa, da cenite vse, kar počne za vas in za vaš odnos.

Morda se vam zdi, da je biti z žensko preveč naporno in zahtevno. A čeprav prosi za veliko, verjemite da je vredna tega, ker vam bo dala še toliko več.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ne izbereš, v koga se boš zaljubil, a izbereš, koga boš ljubil!