Dior x Air Jordan 1 High OG: luksuzne superge za globoke žepe

Superge Dior x Air Jordan 1 High OG

Na sejmu Art Basel Miami Beach 2019 je Kim Jones, umetniški vodja Maison Dior in Dior Men, predstavil superge Dior x Air Jordan 1 High OG. Izdelanih naj bi bilo samo 1.000 parov, ki jih bo od aprila 2020 mogoče kupiti v izbranih trgovinah Dior, s ceno okoli 2.000 evrov pa naj bi bile najdražji model "air jordank" do zdaj!

Dior x Air Jordan 1 High OG so pravzaprav klasične superge Nike Air Jordansivo-bele barve, le da so tokrat narejene iz finega italijanskega usnja in okrašene z Diorjevim »brandingom«. V sloviti puščici Nike se tako pojavi logotip znamke, nad njo je znak Air Dior, ki je tudi na levem podplatu, medtem ko je na desnem napis Dior.

Pri oblikovanju obutve je Jones črpal navdih iz sloga Art deco iz 30. in 60. let prejšnjega stoletja, za sodelovanje z znamko Nike pa se je odločil, ker ga veseli “mešanje” različnih svetov in idej. S tem sta znamki ustvarili superge, ki predstavljajo združitev francoske visoke mode z ikonično ameriško športno obutvijo. Sodelovanje se časovno sklada tudi z izidom prve moške kolekcije Dior v ZDA in 35. obletnico superg Air Jordan. Prvi, ki je imel priložnost obuti te luksuzne superge, je bil raper Travis Scott.

Travis Scott v supergah Dior x Air Jordan 1 High OG
Travis Scott v supergah Dior x Air Jordan 1 High OG

Galerija: superge Dior x Air Jordan 1 High OG

Dodatne Informacije

Več informacij:
nike.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ženska moda 2020: oranžna je barva tega poletja, in tako jo nosiš!