Dirka Red Bull Frozen Rush 2016: oktanska atrakcija na snegu

Red Bull Frozen Rush 2016
Zadnjič posodobljeno: :

Red Bull Frozen Rush je edinstvena off-road dirka po snegu, ki po atraktivnosti prekaša tudi dirke s tovornjaki. Prvo so prav s tovornjaki izvedli leta 2014, letos pa so se na kraj zločina (smučarsko središče Newry, Maine, ZDA) vrnila prirejena vozila za vožnjo po snegu in uprizorila drzne manevre, ki vam bodo vzeli sapo.

Red Bull Frozen Rush je edinstvena dirka razmeroma novega formata, ki postaja vse bolj priljubljena. Sami se lahko prepričate, zakaj je tako. Konceptualno gre za stadionsko dirko, ki pa poteka na smučišču in je začinjena s številnimi skoki in vratolomnimi ovinki. Lahko bi tudi dejali, da gre za oktansko različico smučarskega krosa.

Utrinek iz dirke Red Bull Frozen Rush 2016.
Utrinek iz dirke Red Bull Frozen Rush 2016.

Pravila tekmovanja so preprosta. En dirkač mora premagati drugega dirkača na stezi. Kot pravijo, je izkušnja med vožnjo mešanica dirkalnega čolna in ”sandraila”, zunajcestnega motornega vozila za vožnjo v puščavi, le da imate pod pokrovom vpreženih med 800 in 1000 ”konji”.

PREBERITE ŠE: F1 na snegu!

Za zmago, podobno kot v smučarskem krosu, niso potrebni le znanje in izkušnje, ampak tudi kanček sreče. Zakaj, vam bo ”razložil” atraktiven videoposnetek s kolažem najboljših prizorov z dirke Red Bull Frozen Rush 2016.

Dodatne Informacije

Več informacij:
redbull.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zgodovina avtomobilske znamke Peugeot: strast in inovativnost pod okriljem mogočnega leva