fbpx

DIY-sveča: kako iz jabolka izdelati dekorativno svečo

Sveča iz jabolka

Potrebuje vaš prostor še kakšen praznični okrasek? Ne tekajte v trgovino in znova zapravljajte, ko pa lahko iz jabolka izdelate svečo. V nadaljevanju smo vam pripravili navodila, kako v eni minuti ta ''vsesezonski'' sadež spremeniti v prikupno dekorativno svečo. Zanjo potrebujete le tri sestavine.

Pozabite na čajne, dekorativne in dišeče sveče. Sveča iz jabolka je tisto, kar mora za praznične dni krasiti vaš dom. Izdelava ”jabolčne” sveče je hitra in preprosta. Potrebujete le rastlinsko olje, jabolko, stenj (bombažno vrvico, napojeno z gorljivo snovjo) in nož.

PREBERITE ŠE: Kako skrbeti za božično drevo, da ostane sveže dlje časa

Postopek izdelave pa je sledeč. Na vrhu jabolka izdolbete jamico, vmes odstranite pecelj, v luknjo zlijete rastlinsko olje, še prej pa vanj pričvrstite vrvico. Če ponovite postopek s spodaj priloženega videoposnetka, bo sveča gorela kar nekaj ur.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.