fbpx

Dizajnerski stol po navdihu Picassove enopotezne risbe

Dizajnerski stol SOHN

Ob pogledu na Picassove enopotezne risbe se je južnokorejskemu umetniku SOHN-u utrnila zamisel, da bi lahko zanimiva umetniška dela pretvoril v aluminijaste pohištvene kose. Kmalu zatem je ustvaril kolekcijo živobarvnih dizajnerskih stolov, ki pripoveduje posebno oblikovalsko zgodbo ...

Pablo Picasso je navdih za marsikaterega umetnika. Tudi južnokorejski umetnik SOHN je pri oblikovanju zabavne kolekcije stolov, ki so narejeni iz enega kosa pobarvane in ukrivljene kovine, navdih črpal iz Picassove umetnosti, natančneje iz njegovih enopoteznih risb.

Stol, ki od strani deluje kot stol s funkcionalnim naslonjalom, je v resnici le sedež brez naslonjala, saj ob njegovi rotaciji takoj opazimo, da gre za dizajnersko igro oziroma nekonvencionalno obliko, katere namen je pripovedovati novo oblikovalsko zgodbo.

PREBERITE ŠE: Minimalistični dodatki za dom za sodobno prenovo stanovanja

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.sohn.work

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.