Foto: Grossman.
14. avg
Kulturni izbor · film

10. festival fantastičnega filma in vina Grossmann letos med drugim s španskim režiserjem Marcom Carretéjem, slovenskim provokatorjem Markom Brecljem, posebno soboško projekcijo filma Racija 2 ter seveda z vrsto grozljivk.

do
Ljutomer
Grossman
Od 2€ do 5,90€. Tedenska vstopnica: 20€

V Ljutomer 15. julija prihaja jubilejna, 10. edicija festivala fantastičnega filma in vina Grossmann, ki bo prekmursko mesto do 19. julija spremenila v središče grozljivk, manjkalo pa ne bo niti glasbe in sprevoda pošasti.

V tekmovalnem programu Hudi maček se bodo za nagrado potegovale grozljivke, v Hrupnem mačku pa glasbeni dokumentarci, oba zmagovalca pa bo izbirala strokovna žirija. V prvi kategoriji se bosta za priznanje borila tudi irska grozljivka Kanal scenarista in režiserja Ivana Kavanaugha, ki bo strah in grozo sejal s hišnimi duhovi, in španska grozljivka Asmodexia, v kateri bosta sile s hudičem merila izganjalec hudiča in njegova vnikunja. V drugi kategoriji pa bo na sporedu tudi dokumentarni film Janeza Burgerja Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj. Kantavtor, performer in aktivist bo poleg tega, da bo glavni akter Burgerjevega filma, v Ljutomer prišel tudi osebno in na zadnji dan festivala na Glavnem trgu izvedel izvedel performans Pesmomat s podnaslovom Zamenjava živih izvedb zelo rabljenih pesmi za drobiž, obenem pa daroval še koncert Benefit Fantastic&wine Marko Brecelj na terasi Hotela Stela.

Festival so doslej obiskali že Uwe Boll, Slobodan Šijan, Ruggero Deodato, Enzo G. Castelarri, Franco Nero in Christopher Lee ter mnogi drugi znani gosti. Letos tja prihaja režiser filma Asmodexia Marc Carreté, utegne pa se zgoditi še kakšno festivalsko presenečenje.

Projekcije filmov bodo potekale v Ljutomeru, ena posebna pa tudi v Cineplexxu v Murski Soboti, saj bo v četrtek 17. julija ob 18. uri ekskluzivno predvajana indonezijska kriminalka Racija 2, v kateri ne manjka odlično skoreografiranih borilnih prizorov in vsakovrstnega nasilja in je, preverjeno, vredna ogleda.

Marc Carreté bo v Ljutomeru predstavljal svoj celovečerni film Asmodexia.


FSF2016_Plakati 13. september, 2016 19. festival slovenskega filma 2016 (FSF)/Portorož: s polnimi jadri naprej Film Prehod (The Rift, 2016) 21. april, 2016 Filmska premiera: Prehod (2016) s Katarino Čas Moja obilna grška poroka 2 14. avgust, 2400 Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2 Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade 24. marec, 2016 Kinotrip: mednarodni filmski festival od mladih za mlade ·