6. Salon penečih vin Ljubljana 2019: vino in dobra hrana na novi lokaciji
15. feb
V zraku · dan za

Vse od prvega Salona penečih vin Ljubljana organizatorji sledijo svojemu poslanstvu ‒ širijo kulturo pitja vin in dobre hrane. V srcu prestolnice boste tudi letos uživali v vinih 40 vinarjev, ki bodo predstavili okoli 120 različnih vin. Poleg uživanja v rujni kapljici boste lahko okušali tudi izbrano hrano, ki se odlično druži s penečimi vini. Sestavni del 6. Salona penečih vin Ljubljana so tudi različni dogodki, delavnice in vodene degustacije. V sklopu mreže SSW pa bo potekalo tudi mednarodno ocenjevanje penečih vin.

do
Best Western Premier Hotel Slon
Salon penečih vin
od 15 evrov
Dogodek na Facebooku

6. Salon penečih vin Ljubljana bo letos lociran na novi lokaciji, in sicer bodo vsi ljubitelji vina uživali v Hotelu Slon, ki, kot organizatorji pravijo, nudi odlične pogoje za predstavljanje penečih vin na najvišjem nivoju in je obenem atraktiven in zanimiv za (domače in tuje) obiskovalce.

Ideja 6. Salona penečih vin Ljubljana je povezati pridelovalce, trgovce in distributerje domačih in tujih penečih vin, ki so prisotna na slovenskem tržišču in jih predstaviti na dogodku. Tudi letos se bo predstavilo 40 vinarjev (skupno z 100 do 120 vini) na uniformiranih razstavnih mestih.

Del salona je namenjen ponudbi izbrane kulinarike, ki se odlično družijo s penečimi vini. Sestavni del salona so tudi dogodki, delavnice in vodene degustacije.

V sklopu mreže SSW bo potekalo tudi mednarodno ocenjevanje penečih vin ‒ vinarji se bodo potegovali za nagrado Najboljšega penečega vina v posameznem salonu in Najboljšega penečega vina med vsemi saloni.

Tudi letos so organizatorji združili moči s sosednjo Hrvaško, zato boste lahko v penečih vinih uživali dvakrat ‒ 1. februarja na Hrvaškem in 15. februarja 2019 v Hotelu Slon. Vstopnice so že v predprodaji.


_MG_1968 30. januar, 2019 13. Mednarodni strokovni sejmi okusov 2019 MENT Ljubljana_____FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust 30. januar, 2019 MENT Ljubljana FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust Pepe, Miki Miška, Mini Miška in Jaka Racman_DISNEY ON ICE DOTAKNI SE ZVEZD 25. januar, 2019 Disney On Ice predstavlja Dotakni se zvezd: ledeni spektakel januarja 2019 prvič v Ljubljani Svetovni dan snega 2018: januar v znamenju snežnih vragolij. 19. januar, 2019 Svetovni dan snega 2018: januar v znamenju snežnih vragolij · · ·