CES 2019: HTC VIVE Pro je sistem navidezne resničnosti, ki sledi premikanju oči

CES 2019: HTC VIVE Pro je sistem navidezne resničnosti, ki sledi premikanju oči.

HTC je na sejmu CES 2019 predstavil dva nova sistema navidezne resničnosti HTC VIVE Pro: eden zna slediti premikanju oči, drugi pa ne potrebuje dodatnih baznih postaj.

Sistemi navidezne resničnosti so prihodnost računalniških iger, zato postopoma na trg prihaja vedno več novih modelov. Sistem navidezne resničnosti HTC VIVE Pro, ki ga je HTC predstavil na sejmu CES 2019, velja za enega boljših, saj bo dobil zmogljivost sledenja premikanju oči. To pa prinaša dvoje ‒ možnost izrisa slike višje ločljivosti v delih, kamor gledamo in nižje povsod drugje (kamor ne gledamo), s tem bo tudi omogočeno natančnejše posnemanje človeškega vida in upravljanje brez rok.

Nov pa je tudi model Cosmos, ki za sledenje uporabnika ne potrebuje baznih postaj (svetilnikov) v prostoru. Zato ga bo mogoče preprosteje in hitreje priključiti na računalnik, čez čas pa morda tudi na pametni telefon. Kot je razvidno iz napovedi, naj bi bili zanj na voljo tudi novi krmilniki.

Galerija slik ‒ HTC VIVE Pro

Dodatne Informacije

Več informacij:
vive.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!